Ирина Флорин на национално турне по повод 20 години Цвят лилав


Ирина Флорин на национално турне по повод 20 години Цвят лилав

5025

Преди 20 години Ирина Флорин и песента ѝ "Цвят лилав" проправят пътя на съвременната българска поп песен в клубовете и дискотеките, още 20 от нейните хитове покоряват българските радио-, ТВ класации и официалния чарт "Българският Топ 100" в следващите години.

Певицата поема на национално турне "Цвят лилав - 20 години по-късно", чието начало е в Пловдив на 27 октомври. Тя ще сподели сцента със супергрупа в състав: Георги Георгиев (Остава), Мартин Стоянов, Стефан Попов, Даниел Остров, Мирослав Иванов, квартет Сапаев, както и с гост-изпълнителите Белослава, Миро, Графа, Дичо и група Остава.

В репертоара са Флорин са "Пътуване", "Мога", "Вятърът спи", "Вчерашни цветя", "В трето лице", "Код любов заличен", "Някой ме вика", "Друга', "Докога", "Тихо", "Цвят лилав" и всички популярни нейни песни. Някои от тях ще бъдат изпяти в дуети и интерпретирани по нов начин с гостите.

Парчетата ще бъдат специално преаранжирани и поднесени по-най завладяващия начин за публиката, уверяват от мениджмънта на вокалистката. "Това е моят живот, събран в музика, която искам да оставя в сърцата ви!", обяснява певицата.

"По онова време [когота се появи "Цвят лилав" - б.,р.] имаше голям подем в българската поп и рок музика - спомня си Ирина - И през 1996 Ники Кънчев, с когото сме приятели от дълги години, ми каза: "Група Киора са много млади и много готини момчета, защо не направят една песен за теб?" Тогава те пуснаха "Вярвам в теб", беше страхотен хит. Обадих се на Стоян [Михалев - б.р.], видяхме се в арт-клуба на ул. "Иван Асен". Обясних му, че ми се пее нещо, което да има японски мотиви. По принцип съм голям почитател на японската култура, много неща съм чела и гледала [...]. Записах парчето, имаше живи инструменти, чело. Никой нямаше представа, че ще добие такава популярност и ще остане толкова време. Когато реших да правя клип, Наско Димитров, Борето и Стоян Радев от "Бел епок" ми предложиха група Бисквитките, които бяха много популярни, да ми направят ремикс. Ако се получи добре, видеото да е към него. Така Сашко, който, за съжаление, си отиде миналата година, и Тишо направиха ремикса... Грабна се от всички радиа, дискотеки. Беше първото клубно парче, което караше хората да влизат в нощните клубове да го слушат. Следващото парче беше "Пътуване", направиха го Тибетски сърца, те създадоха и "Ти-ри-ри-рам" на Мариус. Тези песни влязоха в ефира на френското MTV. Имаха блок за соцлагера, а това бяха най-въртяните парчета."   

Обиколката на Ирина Флорин ще стартира в Пловдив на 27 октовмри, ще премине през Велико Търново (28 октомври), Стара Загора (2 ноември), Русе (3 ноември), Варна (4 ноември) и ще завърши в зала 1 на НДК в София от 20.00 ч. на 11 ноември.

Билети - в мрежата на Ticketpro.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички