Генерална репетиция с публика за концерта Кино и класика 2


Генерална репетиция с публика за концерта Кино и класика 2

4554

Генералната репетиция за концерта "Кино и класика" 2 в зала "България" на 28 октомври ще бъде проведена в присъствието на публика.

Билетите за концерта от 19.30 ч. с участието на Оркестъра на Класик FM радио и диригента Григор Паликаров бяха разпродадени 45 дни предварително. Поради големия интерес към събитието, музикантите се съгласиха за организиране на открита репетиция, която ще даде възможност на повече слушатели да чуят атрактивната програма. Генералната репетиция ще се състои в зала "България" от 16.30 ч. на 28 октомври. "Кино и класика" 2 е част от поредицата "Концертмайсторите", организирана от агенция "Кантус Фирмус". Проектът е финансиран от Столична програма "Култура" на Столичната община за 2016 и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Концертът ще представи популярни класически творби и любими филмови мелодии от лентите "Списъкът на Шиндлер", "Форест Гъмп", "Междузвездни войни", "Професионалистът" и други. Солисти ще бъдат двама от най-изявените български инструменталисти – Светлин Русев (цигулка) и Георги Черкин (пиано). Те ще покажат своето майсторство в пиеси от А. Вивалди, П. И. Чайковски, А. Виотан, И. Албенис, В. А. Моцарт, К. Гардел и др. Част от творбите са адаптирани специално за тази програма от Георги Черкин, който предлага нов прочит на познатите шедьоври от киното и класиката. Пианистът подхожда с огромно уважение и респект към музиката на класиците, но същевременно влага и своята индивидуална трактовка.  

Откритата генерална репетиция е практика в концертната дейност на Оркестъра на Класик FM радио. До момента такива репетиции са организирани при гостуването на редица световни звезди, които са били солисти на състава, като Джошуа Бел, Пинкас Цукерман, Вадим Глузман и други. На репетицията ще бъде представена пълната програма на концерта, като публиката ще има възможност да проследи и процеса на  работа на изпълнителите.

Билети за генералната репетиция на концерта "Кино и класика" 2 - в на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и на сайта: www.ticketsbg.com.

Пропуските са на цени от 15 и 20 лв.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички