Започва 10-ият Балкански салса конгрес в Боровец


Започва 10-ият Балкански салса конгрес в Боровец

4421

Балканският салса конгрес, организиран ежегодно от Памбос Агапиу, празнува 10-то юбилейно издание.

За 10-та поредна есен магнетичният салса виртуоз води у нас най-големите имена на салсата за 3 дни нонстоп фиеста в Боровец. Маратонът започва този петък, 28 октомври, и ще продължи до неделя. Очаква се родният ски курорт да посрещне 5 000 салсероси от Балканите и Европа.

"Салсата не само носи щастие и успехи за всички, които я практикуват. Този танц има десетки ползи – извайва тялото, повишава самооценката и самочувствието, увеличава шансовете да намерите сродната си душа. Освен това танците ви правят по-умни, защото стимулират мозъка да работи. Заучаването на нови и сложни танцови движения изисква по-сложни мисловни процеси. Започнете да танцувате от днес и това ще се отрази положително на всички сфери от живота ви", категоричен е Памбос за ползите от салсата.

Идеята на конгреса е чрез танца да обедини почитателите на салсата в 72- часов нестихващ маратон сред природата. Танцовите битки ще се проведат в шест зали с различно тематично звучене -  LA New York, руеда, афро, суинг, зук, салса, танго, ча-ча, романтик и анимейшън, кюбан, кизомба и бачата. Изявени артисти от европейската латино сцена ще потопят гостите в магията на салсата. Програмата включва уъркшоп занимания по бачата, кизомба, кюбан, танго, афро и регетон с изтъкнати международни инструктори, денонощни танци и празнично настроение.

Памбос Агапиу ви предизвиква с 10 причи да започнете да танцувате салса незабавно

1. Танците ви правят по-умни
С танците настройвате мозъка си да работи в учене на нещо съвсем ново, което изисква комплекс от мисли. Не се обезкуражавайте, но салса танците действително въвличат редица сложни психични процеси. Може да имате главоболие в началото, но просто ги приемете като болки на растеж. Подобно на Судоку пъзел, танците изискват да мислите по различен начин, отколкото обикновено сте привикнали, стимулирайки мозъка да работи. Така че, вярвате или не - танците ще ви направят по-умни.

2. Салсата моделира тялото
Салсата е чудесна кардио тренировка за цялото тяло. С няколко пъти танци седмично можете лесно да моделирате тялото си и да отслабнете. Танците дават страхотни ползи за здравето, едновременно докато се забавлявате. Салсата предлага разнообразие и можете да избирате сред широк спектър от различни салса стилове, за разлика от рутинните тренировки във фитнес залата. Ако научите основните стъпки и принципи на салса, лесно можете да се пренасочите към по-атрактивните – New York, Miami или LA стил.

3.Салсата ви прави щастливи
Движението увеличава секрецията на ендорфините в тялото, съответно и нивото на щастие. Ето защо и салса танците са толкова забавни. Освен това в салса няма правила, което дава възможност за импровизaция и прави танцуването още по-приятно.

4.Салсата повишава самочувствието ви
Салсата ще повиши самооценката и самочувствието си, ще ви направи дори по-уверени. И това със сигурност ще се забележи от хората около вас.

5. Подобрява рефлексите и координацията ви
Този танц може да подобри рефлексите и способността ви да организирате времето си, съответно да оптимизирате резултатите си във всяка една сфера. Сложността на стъпките в салсата ще ви помогнат да подобрите сръчността и координацията си. Това ще се отрази успешно на всички останали физически аспекти от живота ви, що се отнася до рефлекси и време.

6. Увеличава шансовете ви в любовта
Салсата може да увеличи шансовете ви с противоположния пол. Без съмнение салса танците са суперсекси, танцувайки салса ще се чувствате и ще изглеждате по-секси и привлекателни за околните. В допълнение танците дават свобода и лекота в общуването, с тях ще се избавите от всички бариери и притеснения.

7. Салсата ще ви срещне с нови приятели
С уроците по танци ще разширите социалния си кръг, ще се срещнете с нови приятели и съмишленици със сходни интереси и различни професии. Танците ще ви помогнат да измъкнете от зоната си на комфорт, ако сте срамежливи и вглъбени в себе си. Очакват ви купища от салсероси и салсери, с които можете да се забавлявате и да си взаимодействате на всякакви теми.

8. Ще ви научи как да движите тялото си
В началото няма да може да си въртите дупето точно като Шакира или Джей Ло, но спокойно -  съвсем скоро ще се научите да го правите като тях. Салсата е сложен и енергичен танц, овладяването му ще ви научи какво да правите с тялото си, да се свържете с физическото си аз и да имате контрол над него. Салса ще превърне заучаването на всеки танц в детска игра, тъй като е комбинация от различни жанрове.

9. Салсата е забавен начин да прекарвате вечерите си  
Не е нужно да изхарчите цяло състояние по ресторанти и нощни клубове, има и по-приемлив начин да си изкарвате забавно в свободните си вечери. Със салсата учите нови движения на фона на приятна музика. След това не само че няма да се чувствате подути от храна и алкохол, а и реално ще отслабвате.

10. В салсата изглеждате и се чувствате звезди
Салсата ви дава възможност да се обличате и изглеждате неотразимо, за изразите суперзвездата в себе си. Както и да се отнасяте по-внимателно към външния си вид и да се грижите да сте красиви. Особено момичетата – бляскави бижута и секси рокли, които не носят във всекидневието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички