Синове на Анархията с първи концерт в София


Синове на Анархията с първи концерт в София

5278

Американската рок банда Battleme пристига за първи път в България тази неделя, 30 октомври.

Групата идва по покана на столичния клуб "Терминал 1". Датата в София е част от турнето ѝ, което включва над десет концерта в Източна Европа. Първи на сцената в неделя ще излезе българската формация Macrophone.

Американците са познати на аудиторията най-вече благодарение на световноизвестната продукция "Синове на Анархията". За първи път ги чуваме именно с парчето им "Burn This Town", което е и саундтракът към финалния епизод от втория сезон на сериала.
 
През 2010 фронтменът на Лайънс (Lions), Мат Дреник (Matt Drenik), превръща мазето си в Портланд, Орегон в студио, където се фокусира върху новия си проект. След усърдна работа, Дреник избира 10 от общо 40 нови демо песни, които включва в първия едноименен албум на бандата – "Battlemе". Още няколко парчета на групата се появяват в третия сезон на сериала "Sons of Anarchy", включително и кавърверсия на "Hey Hey, My My" на Нийл Йънг (Neil Young).  

През годините бандата жъне редица успехи. Видеото към парчето "Touch" се появява в ефира на MTV (MTV Buzzworthy). По същото време музикантите свирят на фестивали като Music Fest NW, South Вy Southwest, Lobster Fest и други. Парчето "Lights" - колаборация с Bob Thiele, е избрано в класацията "10-те най-добри парчета на седмицата" от списание Esquire Magazine. През следващата година Дреник подписва с нов лейбъл – El Camino и резултатът  е вторият студиен албум на бандата. С него получава високо признание от Magnet Magazine, USA Today и American Songwriter. През октомври 2015 Billboard Magazine излъчва парчето "Shake, Shake", което е част от следващия проект "Habitual Love Songs". Само месец по-късно песента влиза в листата на престижната сиатълска радиостанция KEXP като "Песен на деня". Премиерата на албума се състоя през януари тази година.

На 30 октомври "Терминал 1" ще отвори врати в 20.00 ч., концертната програма започва в 21.00 ч.  с 40-минутен сет на Macrophone. Американците се очакват на сцената в 22.00 ч.

Билети - в мрежата на Eventim.bg на цена от 17 лв. в предварителна продажба и 20 лв. на самата дата и на място. Каси – щандовете на Eventim на ул. "6-ти септември" и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, "Строежа", "Български пощи", "Вастелс България", каса "Арена Армеец", "Технополис", Duende Travel София, книжарниците "Бард" и "На спирката", както и онлайн чрез сайта на компанията.

Организаторите препоръчват възможно най-ранното закупуване на пропуски.

Линк към страницата на събитието във Фейсбук:

Battleme (USA) - Live at Terminal 1 - 30 October 2016
https://www.facebook.com/events/343040222700647

Battleme (USA)
Facebook: https://www.facebook.com/battlemeatx/?fref=ts

Actual single "Shake, Shake"
https://www.youtube.com/watch?v=jOtcBxNIwRI&feature=youtu.be

"Burn This Town" (Sons Оf Anarchy)
https://www.youtube.com/watch?v=46dUEAHLCTM&feature=youtu.be

Machrophone (BG)

Facebook: https://www.facebook.com/macrophone/?fref=ts

Club Terminal 1
https://www.facebook.com/clubterminal1/?fref=ts

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички