Етно-джаз шик от Outhentic в Sofia Live Club


Етно-джаз шик от Outhentic в Sofia Live Club

6134

Outhentic е името на българската етно-джаз банда, която съвсем за кратко успя да достигне до звездите от световната сцена и да колаборира с тях.

Премиерата на дебютния албум на формацията - "YesToday", ще се състои в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 3 ноември при вход свободен.

В диска се изявяват Стоян Янкулов - Стунджи и номинираният за Grammy басист Juan Garcia Herreros (The Snow Owl), работил с Кристина Агилера, Елтън Джон, Шакира и много други звезди от световната поп и джаз сцена, многократно е посещавал България и се е появявал на една сцена с Поли Генова, със Стунджи и с основателя на Outhentic - Живко Василев. Формацията е позната първоначално с името Живко Василев трио.  Outhentic е основана от фронтмена Живко (кавал, пиано) с участието на Райна Василева (вокал) и Виктор Джоргов (китара).

Днес музикантите от Outhentic могат да се похвалят с участието на световната знаменитост в една от песните в "YesToday" – "Огреяло ясно слънце". До тази колаборация се стига след покана, която Василев получава от колумбийския басист - да свири в цели пет от парчетата в новия албум на Снежната Сова, "The Blue Road" (с награда от Global Music Awards). Изявата си в този звезден албум Живко приема като признание за своите музикални умения и дългогодишен труд, и така той решава също да покани Хуан за  гост-изпълнител в дебютния албум на триото. "YesToday" съчетава джаз, фънк, поп и автентични български фолклорни мелодии и елементи. Именно новаторството, изразено във всяка от песните, поражда идеята за името на диска. Стунджи е другият именит - този път български, музикант, сред гостите в записа, участващ в три от парчетата. Него може да срещнете на много от концертите на триото, както и на предстоящата промоция на диска.

В него звучат още Димитър Сираков – контрабас/ел.бас, Симеон Леонидов – кахон, беквокали, Християн Цвятков - ел.китара, Цветан Андреев - акустична китара, Габриела Партовска – хип-хоп вокали, Dominik Leto – хавайска китара, Mathias Vorauer – контрабас, Свилен Ангелов – електроника, Орлин Цветанов – цигулка и Екатерина Христова – виолончело.

Живко Василев прославя българския кавал както на родна сцена, където свири заедно с Теди Кацарова, в проекта на Калин Вельов и Нина Николина - Pendara, с банда Del Padre и други, така и извън границите на страната ни.

Благодарение на проектите му с Хуан Гарсия, той стъпва на огромни сцени, една от които тази на Jazz Fest Vienna, и свири заедно със световни величия, сред които перкусионистът и притежател на GrammyRoberto Quintero.

WEB:

http://www.outhentic.eu/

Фейсбук:

http://www.facebook.com/groups/outhentic

YouTube:

https://www.youtube.com/user/zhivkovasilevtrio/videos

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички