Дзукеро се завръща с нов репертоар и старите хитове в София


Дзукеро се завръща с нов репертоар и старите хитове в София

4640

Един от най-големите интерпретатори на блуса  – италианецът Дзукеро, ще зарадва отново своите български фенове в зала 1 на НДК на 15 ноември. Публиката ще се наслади не само на новите му песни, но и на неговите големи хитове в дискографията му дотук. Суперзвездата ще представи дванадесетия си студиен албум "Black Cat", както и хитовете си дотук. На сцената Adelmo  Fornaciari, както е истинското име на изпълнителя, ще излезе с 14 музиканти от световно ниво. "Когато за първи път започнах да пиша за "Black Cat", създадох около 40 песни, като след това премахнах много от тях. През юни 2015 започнахме да свирим в Лос Анджелис и не успях да издам албума преди Коледа. Но ето, че времето лети бързо и той е вече факт", споделя Дзукеро. Дискът попадна в Топ 30 на световните класации месец след премиерата си. За създаването на проекта Дзукеро работи съвместно с Марк Нофлър и Боно (U2).
Дзукеро - творчески псевдоним, даден му от неговия начален учител, е роден в Реджо Емилия. Той е един от най-тиражните музиканти на Ботуша. Работил е със светилата Ерик Клептън, Лучано Павароти, Шерил Кроу, Том Джоунс, Брайън Адамс, Пол Йънг, Стинг, Рей Чарлз, Ронан Кийтинг и Джон Лий Хукър.
Артистът се дипломира се като електронен специалист, работил е като стругар, месар и дори пекар. Не успява да завърши Факултета по ветеринарна медицина, защото  истинската му страст е музиката - щедро възнаградена с успех и обичта на феновете по цял свят. Той е известен и с друга страст - шапките. Твърди, че има 350, което  му спечелва прякора "Лудия шапкар".
Той е единственият италиански музикант, който е поканен на фестивала "Уудсток" през 1994, а също и на концерта в памет на Фреди Меркюри - Freddie Mercury Tribute (1992). След това участва на всички събития в подкрепа на Нелсън Мандела през 1994. Поп певец и композитор, той с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове – блус, госпъл, соул, рок и фънк. Най-известните му хитове са "Baila Morena" и "Senza Una Donna". Гастролирал е в САЩ, Аржентина, ЮАР, Малайзия, Япония и Европа. Печели множество награди, сред които World’s Best Selling Italian Artist. "Непредсказуем и универсален", така го определя музикалната критика. "Характерът ми съвсем не е захарен", споделя шеговите в едно интервю изпълнителят, наречен италианския Джо Кокър
 Билети за концерта в НДК - чрез мрежата на Eventim.bg и партньорските вериги.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички