Биг бенд джаз академия с второ издание


Биг бенд джаз академия с второ издание

4702

Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще представи втория концерт от проекта "Биг бенд джаз академия" на 10 ноември.  Талантливите изпълнители от новата генерация Лъчезар Кацарски - вокал, Тодор Бакърджиев - тромпет, Михаил Дончев – пиано и вокал, и Евден Димитров - бас китара, ще покажат своите качества в Първо студио от 19.00 часа.
Най младият - Лъчезар Кацарски, е на 17 години. Учи поп и джаз пеене в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград. Свири на пиано и хармоника, откроява се с прекрасен глас и завидна за възрастта си вокална техника. Многократно е участвал като солист в концерти на биг бенд Благоевград. Вдъхновяват го забележителни изпълнители като Ерик Клептън, Рей Чарлс, Ал Жаро, Фреди Меркюри и Луис Армстронг.
Тромпетистът Тодор Бакърджиев (на снимката) впечатлява с опита си. Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" и НМА "Панчо Владигеров". Като ученик прави първите си записи в БНР с Момчил Атанасов трио. Той е един от съоснователите на Брас асоциация и участва в редица проекти за популяризиране на медните духови инструменти, като Биг бенд брас асоциация, Брас асоциация комбо и БрасВилиДЖ. През 2011 по покана на Милчо Левиев свири в сформирания оркестър по случай фестивала "Биг бенд олимпикс" в Лос Анджелис. Участва в концертното представяне на проекта на БНР "Пътешествие в два свята" по музика на Милчо Левиев с биг бенда на БНР и хор Космическите гласове през 2014.
Евден Димитров е в плен на бас китарата. Завършил е езикова гимназия в родния си град Монтана, но, воден от страстта към музиката, попада в НМА "Панчо Владигеров". Има сериозно присъствие в проектите, свързани със съвременната българска клубна сцена - Southwick, Dayo, Funky Miracle, Тhe Golden Project и KokaMassJazz.  Михаил Дончев е от забележителното семейство на българските музиканти - Кирил, Антони и Георги Дончеви. Завършил е НМУ "Любомир Пипков" със специалности пиано и поп и джаз пеене. В Грьонинген (Холандия) получава уникална възможност да музицира с изпълнители като Джийн Джаксън, Алекс Сипиагин, Адам Нъсбаум, Дебора Браун и много други. На концерта на 10 ноември ще направи своя дебют като солист на Биг бенда на БНР под диригентството на баща си Антони Дончев.
Билети могат да бъдат закупени от РИЦ на БНР, в мрежата на "Ивентим" и Тикетс БГ.  Както MySound.bg вече писа, "Биг бенд джаз академия" е проект на "Музикална къща БНР" за привличане, израстване и налагане на млади и талантливи музиканти. По идея на продуцента "Джаз, поп и рок музика" Мая Райкова и диригента на биг бенда Антони Дончев през януари успешно беше поставено началото на поредицата от концерти - творческа лаборатория, която продължава традициите на общественото радио да открива бъдещи звезди на музикалната сцена.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички