Sofia Fusion Fest 2016: пламъче в мрака


Sofia Fusion Fest 2016: пламъче в мрака

4789

Sofia Fusion Fest 2016 направи крачка напред в разбирането за фюжън в сравнение с миналата година.

В Sofia Live Club два поредни дни девет банди представиха такова разнообразие на вдъхновение и изпълнение, че стиловете преливаха един в друг в продължение на часове и напълно се сляха накрая.

На първо място изборът на изпълнители правеше събитието по-специално. Това, в общи линии, не бяха музиканти, които може да чуете по радиото, което само по себе си е находка за слушателите. Така ъндърграунд от България и чужбина, дело на изключително качествени артисти, беше това, което получи публиката в клуба на 4 и 5 ноември.

От разсичащия с остроумие хип-хоп на So Called Crew, през интимността на македонците Foltin и джаз-реге-хип-хоп-електроната звукова картина на Clavexperience до вселенските хармонии на дуото Nadishana (на снимката) - Gorelick, това бяха продължителни часове, в които музиката се заплиташе все по-здраво и по-здраво. Накрая придобиваш чувството, че времето е спряло въобще. Музиката обаче продължава.

Всички, които свириха на феста, бяха различни, но между тях имаше нещо общо - излизането извън границите, необикновеността в тяхната обикновеност. Най-необикновеният на сцената в Sofia Live Club вероятно беше Стоян "Я-я" Роянов, начело на Я-я La Migra в случая, чиято неподправена ексцентричност е пламъче в мрака, което рядко се вижда по нашите ширини. И добре че въобще го има.

След музикалното пътуване през 2016, Sofia Fusion Fest 2017 със сигурност ще изненада с още по-разнообразна програма, което ще става все по-голямо предизвикателство с всяка изминала година.

Но толкова по-добре за феновете. 

Снимка: Боян Йоцов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички