Знаменитият квартет Орегон с два концерта в Sofia Live Club


Знаменитият квартет Орегон с два концерта в Sofia Live Club

4568

Легендарната джаз група Орегон (Oregon) ще свири в Sofia Live Club на 21 и 22 ноември от 20.00 ч.
 
Формацията пристига по покана на ДжаZZ Плюс.  

"Това наистина е много рядко за изкуството на четката върху платното и на пръстите по  музикалния инструмент -  да заживеят в едно и също време, пространство и композиция. Но когато това е живот, изпълнен с вълшебни преживявания, то се ражда от само себе си и остава с теб завинаги. За да постигне това, артистът трябва да направи безброй метафизични скока и прелитания между световете! Един обрат на съдбата, който трябва помогне на ума, тялото и душата да танцуват, преоткривайки чистата радост. За да направите това, е нужно повторното намиране на музикалния пейзаж на платното в съзнанието на музиканта и в ухото на слушателя. Не съществува група от художници, които могат да изпълнят това вълшебство така, както музикантите от група Орегон", твърди Раул д’Гама Роуз, AllAboutJazz.com.

Няма друга група като Орегон - формация, която повече от три десетилития рисува вълшебни музикални картини с помощта на китарата на Ралф Таунър, обоя на Пол Макендлес, баса на Глен Муур и перкусията на Колин Уолкът. С 23 албума за различни лейбъли - Vanguard, Elektra/Asylum, ECM, Epic, Chesky и Intuition Records, с концерти в известни клубове и концертни зали като "Канеги Хол" трикратно, "Линкълн център", "Берлин Филхармоник Хол", "Виена Моцартзаал", с турнета из целия свят - САЩ, Канада, Мексико, Южна Америка, Източна и Западна Европа, Северна Африка, Индия и Австралия и участия на най-големите и престижни фестивали по света и с множество награди, четиримата от Орегон са безспорна джаз легенда. Тези великолепни музиканти пътуват през различни музикални жанрове, прескачат рамки и намират нови светове. Те са уникална група, може би защото в нея присъства един така нетипичен за джаза инструмент като обоя, може би защото имат неповторими композиции, които звучат красиво, изсвирени и от квартет,  и от голям оркестър. Но най-вероятно, защото са си подали ръка четирима велики, които са оставили частица от себе си в музиката на своя Орегон.  

Тук музикантите ще пристигнат след обиколка в Германия и Средна Европа. Настоящият състав на Орегон включва сърцето на групата Ралф Таунър (китара), Пол Макендлес (обой, саксофон, кларнет, флейти), Паулино де ла Порта (контрабас) и Марк Уокър (ударни, перкусия).

Билети за концертите в Sofia Live Club - от Тicketplus.bg

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1207379476000830

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички