MTV EMA 2016: победителите


MTV EMA 2016: победителите

5002

Джъстин Бийбър (Justin Bieber) е големият победител на Европейските музикални награди на MTV (MTV EMA), които бяха раздадени на церемония в Ротердам на 6 ноември, предадоха световните агенции.

Певецът, който триумфира на миналогодишната гала за Европейските музикални награди на MTV в Милано, се сдоби с отличие за най-добър канадски изпълнител, за певец с най-много фенове и отвоюва статуеткa в категорията за най-добра песен ("Sorry"), надвивайки свирепата конкуренция на Адел (Adele) ("Hello"), Lukas Graham ("7 Years"), Mike Posner ("I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix)" и Rihanna ft. Drake ("Work"). Любимецът на тийнейджърите не присъстваше на събитието. Друг техен фаворит - Шон Мендес, спечели приза за най-добро мъжко изпълнение.  

Лейди Гага (Lady Gaga), която е на турне в Япония, получи наградата за най-добра певица и най-добре изглеждащ изпълнител. Британците Колдплей (Coldplay) бяха удостоени за най-добри рок изпълнители, американците Туенти Уан Пайлътс - за  най-добри изпълнители на живо и най-добра алтернативна група. Бионсе (Beyonce), която беше номинирана за най-добър видеоклип ("Formation" към парчето от албума "Lemonade"), най-добра певица, най-много фенове и най-добър  изпълнител от САЩ, не получи нито една награда. Британката Адел също остана с празни ръце, макар че имаше четири номинации (колкото и Бионсе). В категорията хип-хоп за победител беше обявен Дрейк.

Американското пънк трио Грийн Дей (Green Day), което шумно се завърна с албума си "Revolution Radio", си тръгна от Холандия с престижното отличие за Глобални икони (Global Icon). Получавайки наградата, Били Джо Армстронг и Ко. се наредиха сред едни от най-влиятелните музиканти в историята, включително Duran Duran (2015), Ozzy Osbourne (2014), Eminem (2013), Whitney Houston (2012), Queen (2011) и Bon Jovi (2010). "Безспорно Грийн Дей са една от най-влиятелните рок групи. За повече от две десетилетия, те не спират да привличат фенове с пламенните си текстове и грубата сила, която притежава музиката им - каза Bruce Gillmer, изпълнителен вицепрезидент за таланти и музикални програми на Viacom International Media Networks - Горди сме, че тази година ще дадем статуетката за Global Icon на група като Грийн Дей".

Бандата оглави за трети път в кариерата си британската класация за албуми, дискът ѝ "Revolution Radio" се озова на върха в чарта на Америка "Билборд 200" с 95 000 продадени екземпляра по данни на Nielsen Music, 90 000 от които - физически копия. Записът се изстреля на пикова позиция още в класациите в Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Швеция и Мексико. Пилотният сингъл "Bang Bang" е вдъхновен от скорошните събития по света и отбелязва завръщането на група, която има какво да каже. "Явно е, че светът е загубил колективността си. Аз, Mike и Tre също се чувстваме като изгубени души", каза фронтменът Били Джо Армстронг, пояснявайки, че "Revolution Radio" има за цел да събере изгубените хора, да ги накара да пеят заедно, да танцуват заедно, и най-важното – да открият себе си.

Бруно Марс (Bruno Mars), Кингс Ъф Лион и Зара Ларсън бяха сред артистите, които се изявиха на церемонията в Ahoy Rotterdam.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички