Мистична музикална разходка с Irfan


Мистична музикална разходка с Irfan

4599

Традиция е уърлд/фюжън формацията Ирфaн (Irfan) да изнася голям и красив концерт в София през есента.

Тази година избраната датата е ключовата за България 10 ноември, а мястото – столичният клуб Mixtape 5. След изключително успешно турне в афиша на специализираните европейските фестивали за етно, уърлд, средновековна и готик музика (Wave Gotik Treffen, Германия, Castle Fest, Холандия, Festival- Mediaval, Германия, Voice Оf Nomads, Русия) и редица самостоятелни концерти, съставът се готви за поредна среща със софийската си публика.

Виж какво записаха музикантите специално за събитието този четвъртък:

https://www.facebook.com/Irfantheband/videos/1295808240452502/

Вратите на клуба ще отворят в 20.00 ч.

Билети: 8 лв. в предварителна продажба чрез мрежата на Eventim и по 10 лв. на вход в деня на събитието.
18+

Групата е създадена в София през 2001. Нейното име е добре познато на меломаните не само у нас, но и по света. Калейдоскопичната музика на формацията на съчетава хипнотични мелодии и ритми в специфичен електро-акустичен уърлд и фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния Средиземноморски свят. Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми. В цялостта си звукът им носи дълбочините на своеобразна аудио-археология, която изследва изгубеното предисторическо универсално музикално наследство в пластовете на времето. Резултатът е уникален и оригинален фюжън, в който стилистиката на нео фолка и етериъл уейва, ориенталският мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в красив и кристален звук.

Както MySound.bg писа, през 2015 станахме свидетели на издаването на третия албум на Irfan - "The Eternal Return", който се появи цели 8 години след предшественика си "Seraphim", докато междувременно групата навлезе в най-интензивния концертен период в историята си. Музикантите  работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от най-новите и още неиздавани композиции на Irfan този четвъртък.

Медиите за Irfan:

"The Eternal Return" е приет възторжено от феновете на Irfan, а критиката в не едно издание го сочи за един от най-значимите записи на 2015:

"В "The Eternal Return" те очаква един час великолепна музика. Албумът е побрал в себе си десет вълшебни песни, които пленяват слушателя с магически вокални мелодии и впечатляващ брой струнни, духови и перкусионни инструменти". (Gothic Paradise, САЩ)

"Пътуване от пустинята Сахара до сибирските степи, през градините на Йерусалим и дори до мистичните светове на Хилдегард фон Бинген. Irfan събират Земята, Небето, Огънят и Водата в съвременна литургия, но с поклон към средновековните източни и европейски култури." (Equilibrium Music, Португалия)

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1203151029803112

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички