Руши с ексклузивен концерт в клуб Терминал 1 на 10 ноември


Руши с ексклузивен концерт в клуб Терминал 1 на 10 ноември

4722

Българската публика ще има ексклузивна възможност да види отново Руши на живо за първи път от близо пет години на музикалната сцена в столичния клуб "Терминал" 1" (улица "Ангел Кънчев" 1), този четвъртък, 10 ноември.

Както е известно, билетите за събитието бяха разграбени само ден след анонсирането, а организаторите обявиха още една дата -  на 16 ноември.

Изявата е акцент в есенно-зимната програма на заведението. Рушан Видинлиев дебютира с парчето "Всичко се връща" през 2001. Следват четири албума, над 10 сингъла с видеоклипове, награди. Активно се занимава с поп музика през следващите 7 години. Някои от най-известните му хитове са "Il Ritmo Del Mio Cuore", "Ти беше" и "Хотел**". След пoследния си по-алтернативен албум "Post Sleep" (2008) работи повече като актьор и режисьор. Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти, избират го за главна роля в игралния филм "Цветът на хамелеона". За ролята си на маниакалния псевдо-шпионин Батко Стаменов през 2013-а  получава награда за най-добър актьор от Българската филмова академия.
 
Следва покана за главна роля и в новия проект на режисьора Петър Попзлатев "Разруха", който предстои да излезе на екран. А в момента снима главна роля в нов филм – "Снимка с Юки", на режисьора Лъчезар Аврамов. През цялото време не спира да работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители.

Страницата на събитието във Фейсбук.

Rushi - Exclusive Live at Club Terminal 1 - 10 November 2016

https://www.facebook.com/events/524864351045295/?active_tab=highlights

===

Като малък Руши мечтае да стане тенисист, но след колежа, където активно участва не само в спортния живот, но и във всички театрални постановки, избира да учи театър и кино. Завършва Бристълския университет. Издава сингъла "Всичко се връща" през 2001. Следват 4 албума, над 10 сингъла с видеоклипове, удостоени с награди. От дебютния му диск "От друга страна" (2002), за който работи основно с Мага, в хит сингъл се превръща "Il Ritmo Del Mio Cuore". В края на 2003 Руши е готов и с втори албум -  "Независим". В песните участват Миро Гечев, Мага, Графа и Крум Георгиев. От проекта излизат три сингъла: "Instead" (feat. Устата), "Ти беше" и "Хотел**".

Албумът "Онзи" излиза през пролетта на 2005. Тук към вече разпознаваемия си мелодичен поп, Руши добавя и по-китарно звучене благодарение на Георги Георгиев от Остава и Димо от P.I.F., които са  съавтори в записа. Едноименната песен "Онзи" е дело на Мага. Миро Гечев и Графа също участват в проекта, от който има три сингъла: "Онзи","Things Are Simple" и "Бе Ге Ти Ви".

Последният засега албум на изпълнителя е "Post Sleep" (2008). За него  работи с Retro, алтернативно трио, което повежда музиката му в по-експериментална посока. Сингли от продукцията са "Go Ahead", "Local Time" и "Beautiful Dirt", включен и в саундтрака на филма на Явор Гърдев "Дзифт").

Руши е съавтор на всичките си песни (музика/ текст). Стои зад няколко проекта и за други изпълнители, в това число Мария Илиева ("Думи"), Нина Николина ("Вуду") и Лора Караджова ("Спуснати завеси"). Работи и по дебютните албуми на финалистите от Music Idol и X-Factor. Негови са текстовете на "За тебе песен нямам" на Невена Цонева, "Няма място в теб" на Тома и "Самурай" на Жана Бергендорф. Участва и в дебютния сингъл на Мария Драгнева "Като на сън" и е отговорен за цялостната идея, съавтор е на музиката заедно със Станислав Донев от RETROproductions, автор е на текста и режисира видеоклипа в екип с оператора Емил Христов.

Като актьор участва във филмите "Magma" на режисьора Йън Гилмор, "Dalida" на Джойс Бунюел, "Trade Routes" на Джеймс Лофтус, "Double Identity" на Денис Димстер и озвучава ролята на Родни Копърботъм в българската версия на анимацията "Роботи" на Крис Уедж. През 2012-а получава покана за главна роля в дебютния режисьорски проект на оператора Емил Христов. "Цветът на хамелеона" е по сценарий на Владислав Тодоров ("Дзифт") и е свързан с периода на социализма и периода на постсоциализма. Лентата дебютира на кинофестивала в Торонто и е селектирана в програмата на много световни кинофестивали, включително New Directors New Films в Ню Йорк.

За ролята си на маниакалния псевдо-шпионин Батко Стаменов през 2013-а Руши получава награда за най-добър актьор от Българската филмова академия, както и много други престижни отличия.

Rushi: "Hotel**"

https://www.youtube.com/watch?v=T8pQSZWuwKw

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички