Приказки за 65 рози


Приказки за 65 рози

5554

Асоциация "Муковисцидоза" – България и Гери Турийска, създател на "Пощенска кутия за приказки", организират благотворително събитие "Приказки за 65 рози", което ще се състои в столичния клуб Студио 5 от 18.30 ч. навръх Световния ден за борба с муковисцидозата - 21 ноември, понеделник.

Гери Турийска, Веси Бонева, Дичо, трио Хипнотик, Евгени Иванов и Мариана Векилска ще вземат участие в проявата.

Вечерта на 21 ноември, фасадата на Националния дворец на културата (НДК) ще бъде осветена в лилав цвят, а през деня пред него ще се раздават рози на минувачите. Събраните средства от входа на събитието ще бъдат насочени към дарителската сметка на кампанията за изграждане на медицински център по муковисцидоза. Всеки гост сам ще определи стойността на входа, който реално ще бъде неговото дарение, в замяна на което ще получи и свидетелство за дарение.

Кампанията за изграждане на медицински център по муковисцидоза стартира на 17 април 2016 със събитие под патронажа на Столична община, по време на което бяха представени песен и късометражен филм в подкрепа на пациентите с муковисцидоза.

Песента "Протегни ръка" и клипът към нея бяха реализирани с безвъзмездната подкрепа на Светлин Къслев, Весела Бонева, трио Хипнотик и Минко Ламбов. Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балетМарта Петкова, и децата от детска вокална формация Мики Маус. В главната роля е петгодишната Рая – болна от муковисцидоза. Режисьор e Радостин СъбевШошо.

В късометражния филм за живота с муковисцидоза участват деца и младежи, болни от муковисцидоза, техните родители, д-р Гергана Петрова – педиатър, специалист по муковисцидоза и председателят на асоциацията – г-н Антон Алексиев. Филмът е със специалното участие и безвъзмездна подкрепа на едни от най-обичаните български спортисти, артисти, певци, радио- и телевизионни водещи: Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов, Драго Симеонов и Златка Димитрова.

Асоциация "Муковисцидоза" е непартийно, доброволно, независимо сдружение на хора, страдащи от муковисцидоза и техните семейства, близки и съмишленици. Асоциацията е юридическо лице с нестопанска цел, което осъществява дейност в обществена полза.

Днес в световен мащаб пациентите се борят за генетично лечение и доживяват до преклонна възраст. Отчита се тенденция за непрекъснато покачване на преживяемостта в страни с изградени специализирани центрове по муковисцидоза, а в България позволяваме деца да приключат живота си преди да са го започнали. Днес у нас средната продължителност на живот на хората с муковисцидоза е 13 години.

Наша цел е да помогнем на своите деца и близки, болни от муковисцидоза, да получат адекватното лечение, отговарящо на световните стандарти, за да имат възможността да пораснат и да сбъднат мечтите си, поясняват организаторите.

Асоциация "Муковисцидоза" – България благодари за безвъзмездната подкрепа на своите партньори:

Пощенска кутия за приказки
Studio 5
Национален дворец на културата
Актавис
Юнион Ивкони
БГ радио
Streamer.bg
ELLE
Skybrothers
Starlight Records
Run A Way
H&M
Arlet Stars

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички