Ариана Гранде № 1 за 2016 според Американските музикални награди


Ариана Гранде № 1 за 2016 според Американските музикални награди

5346

Американската певица Ариана Гранде (Ariana Grade) (на снимката) спечели приза за изпълнител на годината по време на раздаването на Американските музикални награди в Лос Анджелис на 20 ноември.

Вокалистката заслужено спечели отличието след изключителна година сцена и появата на албума ѝ "Dangerous Woman", посочват критиците. "Благодаря ви толкова много, благодаря на всички мои фенове – обичам ви", заяви 23-годишната изпълнителка след като получи престижната награда, отвявайки свирепата конкуренция в лицето на Адел, Бионсе, Риана и Селена Гомес.

Наградата за любима изпълнителка в категорията "Поп/ рок" бе спечелена от Селена Гомес. Отличието идва, въпреки че тя трябваше да прекрати турнето си през август заради здравословни проблеми. Дрейк получи статуетката в категория "Рап/ хип-хоп", а дискът му "Views" бе избран за най-добър албум в същата категория.

За видео на годината се бореха три клипа, но победител стана Джъстин Бийбър със "Sorry". За любима песен в категория "Рап/ хип-хоп" бе избрана "Hotline Bling" на Дрейк, а в категория "Соул/ Ар-ен-би" - "Work" на Риана.

Пънк рок групата Грийн Дей поведе множеството от известни личности, които изразиха протеста си срещу новоизбрания американски президент Доналд Тръмп. По време на своето живо изпълнение на пробивния сингъл "Bang Bang" Били Джо Армстронг и Ко. скандираха слогани като "Не на Тръмп! Не на Ку-клукс-клан! Не на фашистки САЩ!". Това не е първият път, в който триото изразява недоволството си от кандидата на Републиканската партия. По време на предизборната кампания музикантите неведнъж са критикували Тръмп и позициите му за нелегалните имигранти в страната.

Стинг, който получи статуетка за цялостно творчество, също отправи критика към някои от вижданията на новия президент. Въпреки че музикантът не се обърна директно към Тръмп, в речта си при приемането на отличието той засегна теми като приемствеността в американското общество, неговата разнородност и многообразие на култури, които са част от него. "Смес от култури, ритми и страст са нещата, които правят тази държава най-великата на света", каза именитият британец, посочвайки, че рок-ен-ролът "винаги е била отворен към всякакви цветове в духа на приемствеността и приобщаването".

Посмъртно отличие беше връчено и на музикалната легенда Принс, който ни напусна  внезапно през април. Статуетката взе неговата сестра Тика Нелсън. "Черен тийнейджър от Минеаполис, чиято цел е да наелектризира света – той имаше смелостта да бъде различен", каза Нелсън в емоционална реч.

Американските музикални награди се основават на вот на почитатели, за разлика от "Грами", които се дават след гласуване на музикални експерти и личности от музикалната индустрия, припомнят световните агенции.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички