Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Концерт на Траяна глас и Теодосий Спасов

23.11.2016   MySound.bg
Група Спектрум
Фолклор, джаз, скат и вокални импровизации, изпълнени акапела, ще представят Лиляна Дойчева и Надя Тончева от вокална група Траяна и група Спектрум в Първо студио на Българското национално радио от 19.30 ч. на 24 ноември.
 
 
Предстоящата изява на Лиляна Дойчева, Надя Тончева, Янко Янков и Константин Бейков е озаглавена "Траяна глас-концерт" по името на дебютния албум на група Траяна. Тази година се навършват 30 години от записването му. Своят оригинален почерк в българската акапелна музика ще представи и формация Спектрум в състав Боряна Йорданова, Мария Димитрова, Атанас Кулински, Янко Янков и Константин Бейков.
 
На концерта ще бъдат представени авторски пиеси и обработки, създадени от композитора Кирил Тодоров, основател и ръководител на Траяна. Групата е печелила Голямата награда на фестивала "Тракийска лира". Певците са участвали в проекти с Антони Дончев, Милчо Левиев и Теодосий Спасов. По инициатива на "Балкантон", съставът реализира  самостоятелен албум. Плочата е озаглавена "Траяна глас-концерт" и съдържа 12 пиеси, записани в Радио Стара Загора. През 1989 квартет Траяна започва работа като вокална група към БНРСофия. Репертоарът им се разширява с оригинални обработки, направени от Надя Тончева. Работят с композиторите Александър Йосифов, Вячеслав Кушев, Красимир Кюркчийски. 
 
Група Спектрум (на снимката) ще представи авторски аранжименти и пиеси. Преди четири години младите студенти от Музикалната академия се обединяват от приятелството и голяма страст към съчетанието на човешки гласове в красива хармония. Експериментират с различни музикални стилове. Като най-успешна за тях се откроява комбинацията между поп, джаз и български фолклор в оригинални обработки, изпълнени акапела. Съставът печели първата си голяма награда в конкурса "Нови гласове" на БНР през ноември 2013.
 
Формацията осъществява записи и работи в съвместни проекти с Александър Бръзицов, Стефан Димитров, Кристиян Бояджиев, Георги Андреев, Васил Петров, Антони Дончев и ФСБ.
 
Билети - в Рекламно–информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), в мрежата на Eventim.bg и Ticketsbg.com.3792
100%
 

Октомври ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031