Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Търси се Фигаро - Последната грешка на Нешка тръгва на турне


Търси се Фигаро - Последната грешка на Нешка тръгва на турне

4862

Артистите от Русенската опера под ръководството на маестро Найден Тодоров и момичетата и момчетата от "Нешънъл арт" с ръководител Нешка Робева слагат началото на своето национално турне със съвместен спектакъл.

Обиколката "Търси се Фигаро - Последната грешка на Нешка" започва във Варна на 24 ноември, 25 – Добрич, продължава в Бургас (26 ноември), Панагюрище (27 ноември), Русе (7 декември), Габрово (8 декември), Шумен (9 декември), В. Търново (10 декември), Плевен (11 декември), София (12 декември), Пловдив (14 декември) и Стара Загора (15 декември).

Поради огромния интерес и разпродадените вече билети още на старта организаторите обявиха по още едно представление в София и Стара Загора. Публиката в столицата ще може да гледа спектакъла в зала 1 на НДК от 18.00 ч. на 12 декември и от 20.00 часа същата вечер. На 15 декември в Стара Загора изявите също ще са два – от 17.30 часа, а второто представление ще започне 30 минути по-късно от обявеното – в 19.30 часа в Държавна опера Стара Загора.

Сюжетът на спектакъла е комичен. В последните години, за да се издържа "Нешънъл арт", освен че прави танцови спектакли, се занимава с организацията на различни други мероприятия като фирмени партита, сватби, кръщенета... Без погребения. Поради изключителните си ангажираност г-жа Робева е допуснала грешка и насрочила две сватби наведнъж (последната грешка на Нешка). Не може да бъде отменена нито една от двете сватби, нито да се променят подготвените програми, защото едните младоженци са любители на фолклора, другите на операта. За да излязат от затрудненото положение, Робева наема известния диджей Фигаро, който така да води празненствата, че всички вкусове да бъдат задоволени...

И отново грешка! Объркването създава не само суматоха, но и поредица комични ситуации, които ще повдигнат настроението в залата до точката на кипене. Името на спектакъла носи и скрито послание. "Последната грешка на Нешка" е начин знаменитата ни треньорка в нейния позитивен стил да съобщи че сменя попрището, обясняват организаторите.

Партньорството с Държавната опера Русе прави шоуто изключително мащабно и интригуващо. Не случайно името на главния герой е заимствано от операта на Моцарт "Сватбата на Фигаро". Музика на живо - прекрасни оперни и фолклорни гласове и инструменти се преплитат на сцената по  неповторим и запомнящ се начин. За декорите и костюмите отговарят художниците и майсторите на операта, като прибавим и пъстрите автентични народни носии, спектакълът ще бъде наистина наситен с цветове и изненади.

Зрителите и любителите на двете изкуства ще имат възможност да участват в една раздяла без сълзи - с много смях и веселба. И двамата ръководители - Нешка и Найден, обещават неповторимо преживяване.

Организацията на турнето е на "Монте Мюзик".

Билети - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички