Култът Ревю на нов глас, сътворява РевЮлюция на Киномания 2016


Култът Ревю на нов глас, сътворява РевЮлюция на Киномания 2016

5312

Култовата група Ревю се завръща на сцената с нов албум – "РевЮлюция", който ще бъде представен в зала 3 на НДК от 20.00 ч. на 25 ноември, петък.

Музикантите са композирали музиката към не един филм, а характерният им неподправен стил им отрежда незаменимо място в българската култура. Групата притежава способността да разпалва огньове и да създава малки революции, там където детето в нас още е будно и е готово да следва себе си и своите идеали. Всичко е продиктувано от любовта и желанието да споделяме най-чистите и истински емоции, каквито музиката ни дава. Това ще ни докажат Ревю – ще ни подтикнат отново да се почувстваме диви, млади, свободни и буйни, и заедно с тях да се потопим в един по-красив свят. "Бунтът е завинаги, свободата-вечно млада" е и мотото на групата, с което ще се представи в рамките на ХХХ издание на "Киномания". Нов диск, възраждащ силата на Ревю в състав: Васил Гюров, Кристина Серафимова, Деян Драгиев и Веселен Йовчев.

Специални гости в концерта са Таралежков и Лоши петли.

Билети на касите в Билетен центърНДК и в мрежата на Ticketportal.

Ревю е основана в София през 1988. Създатели са Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев, които първоначално създават група Кале. Според Гюров в превод кале, "означава свобода – нещо, което не те ангажира". Първият им концерт е доказателство за свобода на духа, защото още след третото парче, което изпълняват на сцена, биват свалени. Причината е, че песните им са твърде дръзки и предизвикателни за времето си. Така те се утвърждават като бунтари, дръзнали да защитават своята кауза в името на музиката си. Групата претърпява промени в състава си и така се ражда и Ревю, като към нея се присъединяват Бойчо Карабойчев и Милена Славова. Формацията бързо печели любовта и симпатиите на публиката и музикалните критици, като бива наградена в много български конкурси за авторска музика.

Режисьорът Иван Ковачев посвещава филм на Ревю, който носи името "Директор на водопад" и разказва историята на групата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички