Свен Вет за десерт на Метрополис20


Свен Вет за десерт на Метрополис20

5271

Винаги различен и винаги актуален – Свен Вет (Sven Vath) движи техно звука напред от десетилетия и неслучайно именно той ще е черешката на тортата по случай двайстия юбилей на най-влиятелното движение за електронна музика у нас – "Метрополис".
 Броени седмици след края на седемнайстия и "най-силен сезон в цялата история на "Cocoon в Ибиса" (според списание MixMag), той тръгва на световно турне да представи най-новото и най-интересното от електронната музика в момента. 
Титанът и Маурицио Шмитс (Maurizio Schmitz) ще се качат на сцената в зала 1 на "Интер Експо" център от 22.00 ч. на 2 декември. Визиите ще бъдат поверени на отговорниците за цялостната картина на Cocoon този сезон – португалските видеомагьосници Dub Video Connection, на които се доверяват кaкто от най-големия техно фестивал в света Timewarp, така и ексцентриците на техно лигата, сред които и корифеят Jeff Mills.
Свен Вет слуша и пуска музика само и единствено на плочи вече 30 години. Всеки месец получава стотици уникални винили на най-новите продукции, направени специално за него. И въпреки че в последно време компилациите излизат от мода, неговият двоен диск със звука на сезона винаги е бест селър, включващ и ветераните на сцената, и най-младите и перспективни съвременни техно артисти. Причината е, че германският транс динозавър  никога не е само в настоящето – огромният му опит и уникален стил на диджей превръща всяка негово парти в мост между миналото, сегашното и бъдещето.  Затова и няма по-подходящ специален гост за двайстия юбилей на създателите на електронната култура у нас – "Метрополис".
Вторият хедлайнър също е част от символичната история на родния диджейски колектив. Шотландското дуо Slam бяха специални гости на партито по случай десетия рожден ден на "Метрополис" през 2006, а с 25-годишния опит на техния култов лейбъл Soma Records, Stuart McMilan и Orde Meikle са бетонирали мястото си като едни от най-престижните и адекватни техно пионери в света.
Със Свен и Slam родната организация ще завърши цикъл от пет събития, които отбелязаха нейния 20-годишен рожден ден тази година. Колективът не се обърна към историята си, а както винаги – към бъдещето. И по повод Metropolis20: - създаде и задвижи своето първо Coda Radio- разви и продължи Future Heroes - уникалната парти поредица, която представя за първи път в България героите на бъдещия електронен звук - утвърди новия си бранд за ексцентричния и различен електронен звук Sonic Voyager с резидента на най-добрия техно клуб в света Berghain - Ben Klock, Live DJ № 1 в света – KiNK и двама от най-силните представители на берлинската техно сцена - Rødhad и Milton Bradley
И, както казват на финала на филмите с щастлив край – най-доброто тепърва предстои!  Билети на цена 35 лв. - в мрежата на Eventim.bg

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1582721312037286 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички