Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Alarma Punk Jazz представя Nocktern, Mytrip и Saturated Pixels


Alarma Punk Jazz представя Nocktern, Mytrip и Saturated Pixels

5453

Концертна премиера на дебютното издание на Nocktern - "Sugar Added" (на касета и CD) предстои за финал на концертната серия Alarma Punk Jazz 2016 на програма "Христо Ботев" в Първо студио на БНР от 20.00 ч. на 2 декември. Специални гости на меломанското събитие са са Mytrip, Saturated Pixels и SpartArt.
Nocktern - нощна музика, която броди из столицата ни вече четири месеца. Квартетът се появи в късните часове накрая на август  след американците Kayo Dot по време на концерта в Mixtape 5. Сигурно не е случаен фактът, че именно Alarma Punk Jazz открива групата и веднага им предлага да участват във фестивала. Формацията встъпва с твърда заявка за стриктно неконвенционална композиция в пресичащи се сфери като нео класика, ню джаз, даунтемпо и трип-хоп. Пиесите са дело на Стоимен Стоянов (Them Frequencies), а всичко това оживява благодарение на : Лоран Пеш (La Mine De Rien) - контрабасШарл Гиро (Hurdy-Gurdy) - цигулкаИван Андреев (Auditory Ossicles) - барабани И отново Стоимен Стоянов - пиано Също така на места в албума се появяват Ангел Симитчиев (Mytrip) и Иво Чалъков (Apemen). И, освен споменатите агенти, тъй като обичат да бъдат изрядни, хедлайнърите  замесили и Иван Шопов (Balkansky, Cooh), който обработва "No Sugar Added".
Mytrip съществува на границата между атмосферния aмбиънт и масивите от звук в агресивната инструментална музика. Проектът e дело на Ангел Симитчиев – електро‐акустичен композитор и саунд арт лектор в програмата "Дигитални изкуства" на Националната художествена академия. Както MySound.bg вече обяви, на 7 ноември излезе "Filament", първи дългосвирещ албум на Mytrip от 2011 насам. Той се разпространява дигитално и на плоча от Amek, а версията на касета е издадена заедно със Serpent Eve Records.
В своето дебютно издание "Photons" мултиинструменталното дуо Saturated Pixels (Ангел Додов / Любомир Брашненков) показва не само растеж, но свръхрастеж. Носейки елементи от широк спектър жанрове, сред които емибънт, eкспериментъл, уейв, пост-пънк и  и психеделична музика, те са оформили своя собствена жива и органична смес. Извлекли само същността, необходима за творческото им съществуване. Saturated Pixels са сътворили един нов свят в тяхната си градина на живота. Свят, движен от припокриващи се минималистични мелодии, еклектични барабани, плаващи синтетични падове, плюс китарни и басови структури, които дават по-сурова вибрация на цялостния електронен звук на EP-то.
SpartArt е специалният бонус на вечерта. Визуализациите на Спартак Йорданов на сцена са с абстрактно-експресивни сюжети. Използва течности, пигменти, субстанции и различни материали. Експериментира с живопис под камера. Също почетен герой от най-първите издания на "Аларма Пънк Джаз" (2008-2010). Билети можете да намерите в системата и на касите на Eventim и в "Дюкян Меломан":- 8 лв.  (предварителна продажба)- 10 лв. (на входа на залата преди концерта) Събитието във Фесбук:

https://www.facebook.com/events/1243657072371590

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички