Alarma Punk Jazz представя Nocktern, Mytrip и Saturated Pixels


Alarma Punk Jazz представя Nocktern, Mytrip и Saturated Pixels

5442

Концертна премиера на дебютното издание на Nocktern - "Sugar Added" (на касета и CD) предстои за финал на концертната серия Alarma Punk Jazz 2016 на програма "Христо Ботев" в Първо студио на БНР от 20.00 ч. на 2 декември. Специални гости на меломанското събитие са са Mytrip, Saturated Pixels и SpartArt.
Nocktern - нощна музика, която броди из столицата ни вече четири месеца. Квартетът се появи в късните часове накрая на август  след американците Kayo Dot по време на концерта в Mixtape 5. Сигурно не е случаен фактът, че именно Alarma Punk Jazz открива групата и веднага им предлага да участват във фестивала. Формацията встъпва с твърда заявка за стриктно неконвенционална композиция в пресичащи се сфери като нео класика, ню джаз, даунтемпо и трип-хоп. Пиесите са дело на Стоимен Стоянов (Them Frequencies), а всичко това оживява благодарение на : Лоран Пеш (La Mine De Rien) - контрабасШарл Гиро (Hurdy-Gurdy) - цигулкаИван Андреев (Auditory Ossicles) - барабани И отново Стоимен Стоянов - пиано Също така на места в албума се появяват Ангел Симитчиев (Mytrip) и Иво Чалъков (Apemen). И, освен споменатите агенти, тъй като обичат да бъдат изрядни, хедлайнърите  замесили и Иван Шопов (Balkansky, Cooh), който обработва "No Sugar Added".
Mytrip съществува на границата между атмосферния aмбиънт и масивите от звук в агресивната инструментална музика. Проектът e дело на Ангел Симитчиев – електро‐акустичен композитор и саунд арт лектор в програмата "Дигитални изкуства" на Националната художествена академия. Както MySound.bg вече обяви, на 7 ноември излезе "Filament", първи дългосвирещ албум на Mytrip от 2011 насам. Той се разпространява дигитално и на плоча от Amek, а версията на касета е издадена заедно със Serpent Eve Records.
В своето дебютно издание "Photons" мултиинструменталното дуо Saturated Pixels (Ангел Додов / Любомир Брашненков) показва не само растеж, но свръхрастеж. Носейки елементи от широк спектър жанрове, сред които емибънт, eкспериментъл, уейв, пост-пънк и  и психеделична музика, те са оформили своя собствена жива и органична смес. Извлекли само същността, необходима за творческото им съществуване. Saturated Pixels са сътворили един нов свят в тяхната си градина на живота. Свят, движен от припокриващи се минималистични мелодии, еклектични барабани, плаващи синтетични падове, плюс китарни и басови структури, които дават по-сурова вибрация на цялостния електронен звук на EP-то.
SpartArt е специалният бонус на вечерта. Визуализациите на Спартак Йорданов на сцена са с абстрактно-експресивни сюжети. Използва течности, пигменти, субстанции и различни материали. Експериментира с живопис под камера. Също почетен герой от най-първите издания на "Аларма Пънк Джаз" (2008-2010). Билети можете да намерите в системата и на касите на Eventim и в "Дюкян Меломан":- 8 лв.  (предварителна продажба)- 10 лв. (на входа на залата преди концерта) Събитието във Фесбук:

https://www.facebook.com/events/1243657072371590

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички