Пауър метълът като убежище


Пауър метълът като убежище

4541

Пауър метъл групата Камелот (Kamelot) се ползва със завидни симпатии у нас, както личи от представленията на американците пред българска публика, първото от които бе още през 2008, а последното засега - през октомври 2016.
 
Ето как музикантите въвеждат в тематиката на своя 11 студиен албум "Haven" (2015), или "Убежище". Певецът Tommy Karevik: "Над нашия свят се образува сив облак, а ние предлагаме убежище срещу полудяването му, затова звучим едновременно мрачно и меланхолично, но и извисяващо".  Китаристът и основател на състава Thomas Youngblood пък заявява от интервю за Христо Гошев от Metal World: "Искахме да се фокусираме върху този антиутопичен свят, в който бавно навлизаме. Така че албумът е повече отражение на настоящето и бъдещето, отколкото на нещо от XIX век. Има теми, които по метафоричен начин са свързани с околната среда, технологиите, правителствата и корпорациите. Това са фактори, които стават все по-важни в съвременното общество. Същевременно беше важно да запазим емоцията, която е неразделна част от Камелот – болката и радостта от живота, красотата на любовта, въобще всичко романтично и трагично от ежедневието на човека.

Децата в днешно време – тези на по 10, 11 или 12 години – масово страдат от дефицит на вниманието – продължава Thomas Youngblood. – Трудно им е да провеждат нормални разговори и мисля, че това в голяма част е резултат от тази нова култура. Цяло поколение израсна с нуждата непрекъснато да държи нещо в ръцете си; постоянно да върши нещо, вместо просто да погледне през прозореца на влака и да се порадва на природата навън. Това също е един от мотивите в "Haven" – засилващото се отчуждение между хората. Същевременно към края на албума искахме да дадем и малко надежда на слушателя с песента "Revolution". Тя е един вик, който гласи: "Стига толкова! Нека се върнем към важните неща"! Телевизията и съвременната храна например са създадени с цел да печелят пари и да пречат на хората да оценят стойностните неща в живота, които са безплатни".

"Haven", записан с участието на гост музикантите Алиса Уайт-Глуз (Alissa White-Gluz) (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish) и Charlotte Wessels (Delain), и студийни изпълнители, ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 3 декември, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички