Прогресив рок супергрупата Frost в Картини от една изложба


Прогресив рок супергрупата Frost в Картини от една изложба

4518

Пианистът и композитор Jem Godfrey замисля проекта Frost като прогресив рок супергрупа през 2004 и кани за участие членове на британските формации Arena, Kino и IQ.

Това начинание променя своя облик през годините с поредица от разформироване и възраждане (включващи музиканти като John Jowitt, Andy Edwards, John Boyes, Declan Burke, Nick D'Virgilio, Alex Thomas), докато през май 2016 се появява техният трети студиен албум "Falling Satellites"("Падащи сателити").

В новия състав този път виждаме имената на китариста John  Mitchell (Arena, Lonely Robot, It Bites), барабаниста Craig  Blundell (Steven Wilson) и бас китариста Nathan King (Level 42). Албумът съдържа 11 песни, като последните шест оформят сюитата "Sunlight" ("Слънчева светлина") и тук особено ще откроя свиренето на китариста Joe Satriani.
 
Jem Godfrey споделя в интервю, че концепцията на албума е: "... в този случай – животът. Това е албум за моята криза на средната възраст. Целият албум е послание да се наслаждавате на живота, докато ви има. Баща ми почина 4 седмици преди да приключа с "Falling Satellites" и внезапно осъзнах колко кратък всъщност е животът. Беше протакал с години издаването на книгата, която винаги искаше да напише, когато умря. И сега тя никога няма да бъде завършена, а това ме накара да осъзная, че всяка една секунда да бъдеш жив е безценна. Целият албум е за това - прави това, което си искал да правиш през годините и го направи сега!"

"Falling Satellites" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 10 декември, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички