Гореща среща с Кирил Джайковски през зимата


Гореща среща с Кирил Джайковски през зимата

4742

Най-голямото наказание за един вечен студент, който обожава балканския дръм-ен-бейс, е да не може да подскача… на концерт на Кирил Джайковски!

И не ви го пожелавам, особено ако сте влюбени в музиката му, прекрасния глас на TK Wonder, а имате разтегнати връзки на крака.

На 8 декември, дали е случайно или не, Джайковски дойде в компанията на откачената TK Wonder, за да зарадва всички бивши, настоящи, бъдещи и... вечни студенти. Компания на Македонския оркестър, както го наричат неговите колеги, му правеше и пълнокръвна брас секция - маестро цигулар и страхотен тромпетист. Само ден преди концерта в равното софийско поле, македонецът сподели: "Това, което съм ви подготвил, е вечно развиващия се синтез между електронна и традиционна музика, съчетан с гласа на TK Wonder. Представлението ни винаги е комбинация от стари и нови парчета, но всеки път с леки разлики в аранжимента. Опитваме се да се заиграваме със стила и енергията на песните, така че да ни е интересно както на нас, така и на публиката".

Домакините от Mixtape 5 бяха приготвили наистина взривоопасна вечер с психеделичен балкански дръм-ен-бейс, допълнен от виртуозни цигулки, брас секции и взривяващи рими. Всичко започна с отварянето на вратите на клуба още към 21.00 часа. В началото изглеждаше, че няма достатъчно хора или поне колкото съм свикнала да виждам на другите концерти на Кирил. Да предположим, че голяма част от феновете са били на лекции до късно или пък просто са презареждали батерии за предстоящото избухване. Всички, които вече сме в клуба, на топло, се радваме на музиката на ДЖNПСY JOKER и Xonic. Те категорично знаят, че който обича Джайковски, си пада по SARS, Dubioza Кolektiv и всяка група, която съчетава балкански ритъм с музика за подскачане.

След кратко затишие, в 23.30 часа сред обилни пушеци и много викове зад пулта излиза Кирил Джайковски, от лявата му страна застава виртуозният цигулар, а вдясно - тромпетистът. Коси на сцената централно развява TK Wonder. За пръв път я виждам от толкова близо и усещам магнетичността ѝ с пълна сила. Контактът ѝ с публиката е повече от говорене и подканяне за ръкопляскане. "Знам, че всички вие имате проблеми, всеки ден, вкъщи, в работата, с парите, но тази вечер, всички ние тук нямаме проблеми", заявява жената чудо. Тя се отдава толкова много на музиката и ритъма, че тялото ѝ не се движи по звука, а е част от него. Кирил не ни дава да дишаме буквално, една след друга звучат:

Outlast The Sun
Hell Оf А Road
Spin Off
Ghetto Life
Lion's Den
Problems
И за десерт: Jungle Shadow

Върнахме го веднъж на бис, защото не ни стигнаха емоциите, все пак сме студенти (били!), знаем какво е да се забавляваш на студентски празник и то със сигурност не е купонът да приключи преди сутринта. Финалът на шоуто е 1.30 ч. под бурни овации и скандирания на името му, македонецът, заедно с компанията си, слиза от сцената и ни оставя сгорещени в студената зимна нощ.

Всяка среща с Кирил Джайковски е приключение, което носи мощен позитивен заряд. Дори в мразовити дни, дори на затворено, в силно интимна обстановка. Концертите му никога не се повтарят, емоцията от тях - също. И никога не ти стига да го гледаш и слушаш! След като лятото разгорещи страстите по време на "Каваци Бийч Фестивал", македонецът се върна, за да вдигне градуса и в четвъртия сезон. И за нашата пета среща за две години.

Ама нейсе, нали е любов!

Снимка: Иво Стоянов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички