Стилни коледни концерти от Васко Петров


Стилни коледни концерти от Васко Петров

6039

След изключително успешните два концерта в София и Пловдив с виртуоза Найджъл Кенеди, с които "София Симфоникс" откри сезон 2016/2017, предстои техният коледен концерт. Празничното събитие в зала 3 на НДК от 19.00 ч. на 15 декември е гостуващо в рамките на XXX-тото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК.В празничната програма ще прозвучат популярни хорове, коледни песни и инструментални пиеси. Участват Хор и Оркестър на "София Симфоникс" под палката на Маестра Биаджони, а солист е известният джаз и поп изпълнител Васил Петров.

Билети - ТУК.

Другият коледен проект на Васил Петров със заглавие Swing Christmas е концерт-спектакъл, съчетаващ  класически балет, коледна музика с нови аранжименти в суинг, джаз, блус, валс, обгърната от красиви снежни картини и мултимедийни ефекти, в компанията на Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Сираков (контрабас) и Никола Горялов (ударни). В Swing Christmas участва и балет Вайа Денс Студио. Проектът ще бъде представен с минитурне във Варна (Конгресен център, от 19.00 ч. на 19 дeкември, билети от билетния център на ФКЦ-Варна), Русе (Доходно здание, от 19.00 ч на 20 декември,  билети от касата в Доходно здание и билетен център в Русе, ул. "Симеон Велики" № 6 (за контакти: 0878 488802;0885 009249) и "Ивентим"), Кюстендил (Общински театър, от 19. 00 ч. на 21 декември, билети от касата на театъра. Събитието се осъществява с подкрепата на община Кюстендил) и Пловдив (Дом на културата "Борис Христов", 19. 30 ч., на 25 декември, билети - в мрежата на "Ивентим", ОМV, билетната каса пред община Пловдив).

"Де е Витлеем" се нарича подаръкът от Васил Петров и детската вокална група Мики Маус. Чисто новата коледна песен ще прозвучи на живо навръх Коледа, 25 декември, в Sofia Live Club от 16.00 ч. в коледен концерт със специален гост Васил Петров. В програмата са включени някои от най-известните коледни песни на живо под съпровода на бенда на предаването "Нощни птици", което се излъчва всеки петък вечер по БНТ. Водеща на концерта ще бъде Искра Ангелова.

"Де е Витлеем" е по текст на Архимандрит Серафим (Алексиев), музиката е на Васил Петров, а по аранжимента е работил Румен Бояджиев - син. Режисьор на клипа към песента е Радостин Събев - Шошо, а облеклото на децата е предоставено от LC Waikiki.

"Още през лятото се срещнах с Васил Петров и му предложих да направи коледна песен с децата от групата. За моя радост той се съгласи и дори предложи своя музика за тази съвместна песен", споделя Вяра Панталеева, която стои зад детската вокална група.
 

"Де е Витлеем" (видео):

https://youtu.be/vcWRiu9zp7k

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички