Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Почина Рик Парфит


Почина Рик Парфит

5730

Черната серия през 2016 продължава: Рит Парфит (Rick Parfitt) - китаристът на легендарната британска рок група Стейтъс Куо (Status Quo), почина на 68-годишна възраст навръх Бъдни вечер, 24 декември.

Музикантът е издъхнал в болница в испанския град Марабеля, след като е бил хоспитализиран заради инфекция на наранено при падане рамо по-рано същия ден. В лечебното заведение обаче е получил сепсис и се е споминал.

Китаристът премина през поредица от здравословни проблеми - най-вече три последователни инфаркта, през последните години. Той се оттегли от редиците на групата миналия октомври, обявявайки, че възнамерява да се отдаде на солова кариера. Рик оставя съпругата си Линдзи и четири деца.

Формацията Стейтъс Куо е създадена през 1962 като Спектърс, преди да получи името, с което се прочува в цял свят, през 1969. Тя е продала над 100 милиона копия от албумите и синглите си. Сред най-известните хитове на британците са "In The Army Now", "Rockin' All Over Тhe World" и "Caroline", повечето от които са съвместно дело на Парфит и фронтмена Франсис Роси (Francis Rossi).

В 50-годишната си история групата е свирила на живо повече от 6000 пъти пред публика от общо 25 милиона души. Британците винаги много са държали на изпълненията на живо и връзката с феновете. Те имат и няколко рекорда, свързани с концертите им. През 1988  поставят абсолютен рекорд като изнасят 14 поредни, напълно разпродадени концерта на огромния Олимпийски стадион в Москва. Бандата осъществява най-амбициозния си проект и с него влиза в книгата на рекордите на "Гинес" на 21 септември 1991: рокаджиите изнасят 4 последователни шоута точно за 11 часа и 11 минути. Проектът им се казва Rock ‘Till You Drop, а изяви (в претъпкани зали) се състояха в Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC и Wembley Arena.

Като истински британци, подкрепата на благотворителни каузи е неизменна част от живота на групата. През юни 1999 в два последователни дни те откриват двата огромни концерта на олимпийските стадиони в Сеул и Мюнхен, като част от благотворителните концерти на Майкъл Джексън (Michael Jackson) в помощ на децата в Косово. Бандата издава обновена версия на най-големия си хит  "In The Army Now", а приходите от него са в помощ на благотворителните организации British Forces Foundation и Help For Heroes.

Българските меломани аплодираха Стейтъс Куо за първи път у нас през 2012

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички