Зимна приказка от Детския радиохор на БНР


Зимна приказка от Детския радиохор на БНР

4971

"Зимна приказка" е заглавието на традиционния коледен концерт на Детския хор на Българското национално радио врамките на XXX Новогодишен музикален фестивал в НДК.

Малките певчески таланти с диригент Венеция Караманова ще огласят зала 6 на НДК от 19.00 часа на 28 декември.

"Рождество е време за мечти и духовна извисеност, затова в програмата сме включили освен традиционните песни от основателя на състава акад. Христо Недялков и неговите прекрасни новогодишни песни – казва Венеция Караманова. – Ще изпълним обредни коледни песни на Ангел Букорещлиев, Петър Бояджиев, Георги Димитров и други".

Детският радиохор ще изпълни и нови песни за Рождество Христово от цял свят, които е разучил специално за коледното турне в Белгия, от което триумфално се върна преди дни.
Американски, фламандски, английски и украински песни са в листата на новите произведения. Гласовитите певци искат да представят новия си репертоар пред своя публика, тук в България, а за сцена на премиерата им е избран Новогодишният коледен фестивал.

Освен традиционните класики на Хендел, Моцарт и "Коледна песен" на Адолф Адам, кристалните гласове ще се извисят в изпълнения на "Carol Оf Тhe Bells" от украинския композитор Леонтович, "Адесте Филеделес" от Джон Уайт и други.

С концерта си малките певци ще пожелаят на своите почитатели и приятели весела Коледа и мирна и успешна 2017 година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички