W.A.S.P. и Gotthard хедлайн на Midalidare-Rock In The Wine Valley


W.A.S.P. и Gotthard хедлайн на Midalidare-Rock In The Wine Valley

5162

Първите чуждестранни артисти, която ще ударят и в афиша на новия рок фестивал в долината на виното - Midalidare - Rock In The Wine Valley, са W.A.S.P. (на снимката), Gotthard и Dirkschneider.

Както е известно, събитието ще се проведе в с. Могилово, община Чирпан, на 9, 10 и 11 юни.

Легендарната банда W.A.S.P. ще пристигне у нас в състав: Блеки Лоулес (вокал/китара), Дъг Блайър (китара), Майк Дуда (бас) и Майк Дупке (ударни инструменти). Mетълите придобиха скандална популярност още през 1982-а година, когато пиха кръв на сцената и замеряха публиката със сурово месо. Групата идва със статута на икони от рок сцената в Лос Анджелис, от която са и Van Halen, Mötley Crüe, Guns N' Roses и много други. Формацията е продала над 12 милиона копия от албумите си. Нейният последен - 15-ти студиен, диск "Golgotha" беше издаден през октомври 2015. "Този албум е почит към 70-те. Дълго време не го виждахме, защото работим всяко парче по отделно. Със сигурност има много и от 80-те и 90-те", разказва вокалистът Блеки Лоулес.

"W.A.S.P са истински рок динозаври, които не спират да правят нова музика и това е една от причините да изберем именно тях за един от хедлайнърите на фестивала. Правят страхотно шоу, което очакваме и при нас. След Нова година ще обявим още една световна група", споделя Александър Алексиев, управител на Мидалидаре.

Gotthard ще бъдат втори хедлайнъри след W.A.S.P. Именно на фестивала в Могилово българските фенове ще могат за първи път да чуят и песни от новия - дванадесети, студиен албум на швейцарците - "Silver", който ще бъде издаден на 13 януари 2017. Това ще бъде третатата творба на музикантите с новия им вокалист Nic Maeder, след като Steve Lee почина през 2010. Дискът е записан в Yellow House Studio (Лугано, Швейцария), а продуценти са Charlie Bauerfeind (Helloween, Blind Guardian) и Leo Leoni. Всички досегашни 11 издания достигаха до № 1 в Швейцария, което превърна групата в една от най-успешните банди в страната и в Европа. Gotthard имат над 2 милиона продадени албума в цял свят.

Бившият фронтмен на Accept и настоящ на U.D.O., немската машина Udo Dirkschneider, ще допълни силния лайн-ъп с изпълнения на парчета на Accept. За последен път - и втори у нас, феновете ще могат да чуят легендарните песни с оригиналния им глас. Немският хеви метъл ветеран е бил част от фестивали като Wacken Open Air, където свири заедно с военен оркестър. Dirkschneider е записвал с Helloween, има изпълнения с Doro Pesch и HammerFall, а и парче с Mr. Lordi.

На събитието ще бъдат обособени специални места за палатки, каравани и кемпери. Феновете, които предпочитат хотелски уют, ще могат да се настанят в Стара Загора и района, които като приятели на фестивала ще предлагат специални  на всеки, притежаващ билет.  

Билети - в продажба чрез мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, The Mall, кижарници "Ориндж", "Офис 1", Билетен център на НДК, "Технополис" и "Български пощи". Цените на пропуските за целия фестивал:

- 70 лева (редовна цена) -  до 31 май 2017
- 80 лева (last minute) -  от 1 до 11 юни, 2017

Организаторите Bulgarian Live Music пуснаха първите 500 билета на промоционална цена от 55 лева, валидни за всички дни на фестивала.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички