Почина Джордж Майкъл


Почина Джордж Майкъл

5435

Една от най-големите звезди на поп музиката – Джордж Майкъл (George Michael), е починал тази нощ в дома си в Оксфордшир, Великобритания, предаде BBC, а малко след това новината бе потвърдена и от говорител на певеца.

Според съобщение на полицията, в 13.42 часа местно време (15.42 часа българско време) на 25 декември е била извикана линейка в частния имот на звездата. Причината за смъртта е сърдечна недостатъчност след усложнения от пневмония, заяви мениджърът на изпълнителя Майкъл Липман.

Той разкри, че 53-годишният Майкъл е издъхнал в съня си, като допълни, че семейството му е помолило да бъде оставено на спокойствие и повече коментари, поне засега, няма да бъдат давани. От полицията на свой ред обявиха, че няма съмнителни обстоятелства около кончината на музиканта."С дълбоко прискърбие и тъга трябва да потвърдим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина у дома по време на Коледа", се казва в изявление от страна на неговата фамилия.

Йоргос Кириакос Панайоту, станал известен като Джордж Майкъл, е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон. Започва кариерата си като диджей. В началото на 80-те години създава дуета Wham с Андрю Риджли (Andrew Ridgely), с който пробиват на световната сцена. През 1986 двамата се разделят и Майкъл стартира самостоятелна кариера, по време на която продава над 85 млн. копия от своите албуми и сингли.

Сред най-популярните му песни са "Faith", "I Knew You Were Waiting (For Me)",  "I Want Your Sex", "Praying For Time", "I’m Your Man", "Freedom" и "Last Christmas" (с Wham!), "A Different Corner", "Kissing A Fool", "Freedom", "Heaven Help Me", "The Edge Of Heaven", "Fastlove", "Too Funky".


През 1998 певецът публично обяви своята хомосексуалност, а в началото на 2006 г. сключи брак с дългогодишния си партньор Кени Гос. Напоследък певецът имаше редица здравословни проблеми, като на няколко пъти влиза в болница.

През последните години Майкъл имаше малко изяви, след като пред 2011 прекара много тежка пневмония, за която сам казваше, че е бил "на ръба" и тогава отмени концерти от турнето си "Симфоника". По-късно той се върна на сцената, но през октомври 2012 отмени австралийската си обиколка. През певецът бе приет в болница след припадък в дома си. Малко по-късно същата година обяви, че е спрял да пуши марихуана и не употребява и наркотични вещества.

Първият и единствен концерт на Джордж Майкъл в у нас бе на 28 май 2007. Шоуто на столичния стадион "Локомотив" бе посветено на българските медици в Либия

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички