Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Почина Джордж Майкъл


Почина Джордж Майкъл

5444

Една от най-големите звезди на поп музиката – Джордж Майкъл (George Michael), е починал тази нощ в дома си в Оксфордшир, Великобритания, предаде BBC, а малко след това новината бе потвърдена и от говорител на певеца.

Според съобщение на полицията, в 13.42 часа местно време (15.42 часа българско време) на 25 декември е била извикана линейка в частния имот на звездата. Причината за смъртта е сърдечна недостатъчност след усложнения от пневмония, заяви мениджърът на изпълнителя Майкъл Липман.

Той разкри, че 53-годишният Майкъл е издъхнал в съня си, като допълни, че семейството му е помолило да бъде оставено на спокойствие и повече коментари, поне засега, няма да бъдат давани. От полицията на свой ред обявиха, че няма съмнителни обстоятелства около кончината на музиканта."С дълбоко прискърбие и тъга трябва да потвърдим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина у дома по време на Коледа", се казва в изявление от страна на неговата фамилия.

Йоргос Кириакос Панайоту, станал известен като Джордж Майкъл, е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон. Започва кариерата си като диджей. В началото на 80-те години създава дуета Wham с Андрю Риджли (Andrew Ridgely), с който пробиват на световната сцена. През 1986 двамата се разделят и Майкъл стартира самостоятелна кариера, по време на която продава над 85 млн. копия от своите албуми и сингли.

Сред най-популярните му песни са "Faith", "I Knew You Were Waiting (For Me)",  "I Want Your Sex", "Praying For Time", "I’m Your Man", "Freedom" и "Last Christmas" (с Wham!), "A Different Corner", "Kissing A Fool", "Freedom", "Heaven Help Me", "The Edge Of Heaven", "Fastlove", "Too Funky".


През 1998 певецът публично обяви своята хомосексуалност, а в началото на 2006 г. сключи брак с дългогодишния си партньор Кени Гос. Напоследък певецът имаше редица здравословни проблеми, като на няколко пъти влиза в болница.

През последните години Майкъл имаше малко изяви, след като пред 2011 прекара много тежка пневмония, за която сам казваше, че е бил "на ръба" и тогава отмени концерти от турнето си "Симфоника". По-късно той се върна на сцената, но през октомври 2012 отмени австралийската си обиколка. През певецът бе приет в болница след припадък в дома си. Малко по-късно същата година обяви, че е спрял да пуши марихуана и не употребява и наркотични вещества.

Първият и единствен концерт на Джордж Майкъл в у нас бе на 28 май 2007. Шоуто на столичния стадион "Локомотив" бе посветено на българските медици в Либия

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички