PSS с песен за хуманитарната организация Habitat For Humanity


PSS с песен за хуманитарната организация Habitat For Humanity

4590

Рок бандата Pimp Switch Sequence (PSS) посвети новата си песен "Просяк" на хуманитарната организация Habitat For Humanity България.

"Парчето се роди преди доста време и още в самото начало целта му беше да обърнем внимание на хората, изпаднали в нужда", съобщават от групата.

Текстът на "Просяк" пресъздава мислите на човек, който от скоро е загубил дома си. Чрез песента ъндърграунд музикантите искат да изобличат лошото отношение или пренебрежение на обществото ни спрямо бездомните хора. "Най-голямото предизвикателство беше да вникнем в чувствата на човек, поставен в подобна сурова ситуация", споделят те.

Новото парче на групата включва бившата вокалистка Сандра Петрова, както и гост вокалистът Николай Ценков. В момента бандата търси новия си глас, а в състава влизат Василен Вълчанов – китара и вокал, Светослав Димитров – бас и Константин Савов – барабани.

"Решихме, че в такъв преходен момент още едно видео няма много смисъл за групата. А в същото време вярвахме, че "Просяк" трябва да види бял свят. Затова и решихме бюджета за заснемането на видеото да дарим на организация, която се бори за същата кауза, която подкрепяме и ние. Така се намерихме с Habitat For Humanity България и сме изключително горди, че те приеха нашите идеи", споделят PSS.

Всички средства, заделени за видеото, ще бъдат дарени на "Хабитат България". А вместо клип, музикантите са визуализирали аудиото със слайд шоу с архивни снимки от дейността на хуманитарната организация у нас.

Видеото е тук:
https://www.youtube.com/watch?v=aOnxUTFLQLU

Музика и текст: PSS, микс и мастър: Artracks Studios.

Habitat For Humanity International e глобална неправителствена организация, работеща по жилищна проблематика и реакция по време на криза в над 70 страни в целия свят. От основаването си през 1976 до сега е помогнала на повече от 6.8 милиона души да получат сила, стабилност и независимост чрез жилищна помощ.

От 2001 година насам, "Хабитат България" популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност.

Организацията подпомага разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, нямащи възможност да ги ремонтират и подобрят.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички