Още два топоркестъра на Сърбия идват за надсвирването Балканица


Още два топоркестъра на Сърбия идват за надсвирването Балканица

4832

Още две сръбски духови топформации ще дойдат за първи път у нас, за да се включат в грандиозното опияняващо надсвирване Балканица.

С Elvis Ajdinovic Orkestar и Orkestar Dejan Jevdjic виртуозите на тромпета, които ще премерят сили на сцената в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 26 февруари, стават четирима.

Ромските крале на балканските ритми Elvis Ajdinovic Orkestar са една от най-популярните брас групи в западната ни съседка. Начело на оркестъра е известният тромпетист Elvis Ajdinovic. Формацията (на снимката) е създадена през далечната 1970 от бащата му - Demko Ajdinovic, легендарен майстор на тъпана, печелил фестивала в Гуча рекордните 7 пъти.

Elvis поема щафетата от именития си родител едва на 16-годишна възраст и за кратък период от време воденият от него оркестър става един от най-търсените не само в Сърбия, а и на Балканите. Освен талантливия тромпетист в състава влизат още редица енергични  музиканти, които продължават семейната традиция да взривяват публиката с неподражаем стил и настроение.

Другата сръбска формация - Orkestar Dejan Jevdjic, също e с дългогодишна традиция и включва едни от най-великите балкански трубачи. Подобно на своя баща, дядо и прадядо звездата на групата Dejan Jevdjic започва да свири на тромпет от много ранна детска възраст и в момента е признат за майстор-виртуоз. Други двама емблематични музиканти в оркестъра Milovan Babic и Dragan Lazoviс Gongo също са наследили уникалните таланти от своите легендарни родители.

Именитият оркестър, отличаващ се с изключително разнообразен репертоар, включващ както авторска, така и стара народна музика от Южна и Източна Сърбия, печели редица водещи награди, сред които Zlatiborska pletenica през 2001 за най-оригинална музика, Zlatnu trubu през 2005 и, разбира се, доста отличия от фестивалите в Гуча.

Заедно с Orkestar Danjiela и Orkestar Marko Markovic победителите от най-големите фестивали за духова музика в света ще станат част от лудешко-веселото преживяване в София с най-обичаните горещи ритми и майсторски импровизации.

Събитието е организирано от Moko Solution.

Билети за Балканица - в мрежата на Eventim в цялата страна.

Цена на пропуските - от 30 до 50 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички