Концерт в помощ на певеца на Eyehategod


Концерт в помощ на певеца на Eyehategod

5709

В края на миналата година стана ясно, че певецът на легендарната слъдж банда Eyehategod Майк Уилямс има сериозни здравословни проблеми, които принудиха групата да излезе с различни вокалисти (Фил Анселмо и Ранди Блайт) на няколко концерта.

През това време Майк претърпя чернодробна трансплантация, а престоят му в болница продължава. Като независим музикант, сметките по лечението му, операцията и медикаментите, са непосилни за него, затова съпругата му и близките му приятели и колеги от сцената в Луизиана започнаха кампания за набиране на средства (https://www.youcaring.com/mikeixwilliams-695413).

Eyehategod са абсолютният лидер на слъдж метъла, неговите некороновани крале дори според думите на самия Анселмо. Те са вдъхновение за поколения артисти и групи, свирещи тежка, бавна и шумна музика и са на сцена вече повече от 25 години. Eyehategod са и едни от виновниците уебзинът Rawk'n'Roll (http://www.rawknroll.net) - единствената българска медия за стоунър, слъдж, дуум и сайкъделик рок, изобщо да съществува. Затова и говорихме с наши приятели от родната ъндърграунд сцена, повлияна от Майк и музиката му, да се съберем и да подкрепим борбата му за нов живот.

На 15 януари в клуб Mixtape 5 ще се съберат няколко от най-силните ъндърграунд банди у нас. Сред тях са победителите от първото издание на "Голямото Рок междучасие" Bloodrush, метъл/слъдж бригадата Corecom, шумното дуо Feedbacker, мрачните и бавни Muddy, стоунърите The Flying Detachment и дуум титаните Upyr. Всички приходи от шоуто ще бъдат изпратени на Майк Уилямс, като се очаква да се включат и още банди и артисти и да има и допълнителни дейности. Благодарности към всички артисти, които се отзоваха на поканата и ще свирят напълно безвъзмездно. За повече информация и новини, следете събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/695328563968486

"Отлично си даваме сметка, че парите, които ще съберем с този концерт, са незначително перо от цялата сума, от която Майк се нуждае за лечението си. Основната ни надежда е да провокираме и други такива събития не само у нас, но и на други места по света и да покажем, че ъндърграунд сцената е солидарна с героите си. Да, напълно наясно сме, че и в България има артисти и каузи, които се нуждаят от помощ. Ние избрахме Майк Уилямс като наша мисия, защото сме фенове на музиката на Eyehategod и луизианската сцена, които са ни дали толкова много сила и вдъхновение. По-миналата година успяхме да ги доведем за единствения им концерт в България, а сега искаме да върнем и частица от всичко, което са ни дали те с музиката си през годините. Помогнете ни да подкрепим един от нашите герои, като дойдете на концерта на 15 януари или като дарите пари в неговата краудфъндиг кампания (https://www.youcaring.com/mikeixwilliams-695413)", приканиха организаторите от Rawk'N'Roll.

Очаквайте повече подробности съвсем скоро.

На снимката с Майк Уилямс е с част от екипа на Rawk'n'Roll, Дидо Пешев от Brave Moustache и Them Frequencies, заснети непосредствено след концерта на Eyehategod в София на 12 юни 2015.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички