Виж кой спечели албума на Тумбаито


Виж кой спечели албума на Тумбаито

4529

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе ЛИЧНО от вихрения барабанист, перкусионист и изпълнител Калин Вельов, известен не само от форамациите Тумбаито (Tumbaito), Пендара Етно Проджект (Pendara Ethno Project), Brazuca и соловите си изяви, но и от неизброими участия с някои от най-популярните български артисти от различни стилове.

Цели четирима от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозното издание на едноименния първи албум на Тумбаито. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:   

Колко песни съдържа дискът "Tumbaito"?

Вярното е: 13.

Честито на Мария Куюмджиева, Павел Владов, Йоан Захариев и Герга Хубенова.

Тумбаито - най-успешната латино формация у нас, е основана от Калин Вельов през януари 2007. Дебютира на живо в рамките на поредното издание на "БлуЗЗ феста" (BlueZZ Fest) в Русе същото лято. Основна подкрепа и идейна роля за състава изиграва мениджърът и организатор на латино събития Стефан Еленков.

Калин Вельов специализира в Ротердам, Холандия, латино музика между 1999 и 2004, където работи с най-известните холандски латино имена – Gerardo Rosales y su Trabucombo, Gerald y La Ritmica, Siembra, както и с бразилектро формацията Electrococo.

Едноименният дебютен албум на Тумбаито излезе през 2013, продуциран от Калин Вельов, миксиран и мастериран от Димитър "Mite" Ганчев (студио Digital +).

Първата авторска композиция на формацията - "Тъмнокосо момиче", която е и първата българска салса песен, издържана в стила салса дуро, бе представена през април 2009. Музиката е на Михаил Йосифов, текстът - на Силвестър Силвестров. Радиоверсията достигна № 4 в българската радиокласация Топ 100, а ремиксът на DJ Bор4е беше най-бързо изкачващата се песен за края на същата година.

Репертоарът на Тумбаито се състои от 70 известни салса хита от 70-те насам, като амбицията на музикантите е да присъстват все повече авторски творби.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички