Blue & White на Raxelmad с премиера в Картини от една изложба


Blue & White на Raxelmad с премиера в Картини от една изложба

5178

Премиера на албума "Blue & White" на Raxelmad предстои в ефира на програма "Хоризонт" тази събота, 28 януари.
 
Васил Джиджев (Raxelmad) от детски години е съпричастен към магията на музиката – дядо му професор Тодор Джиджев е сред най-ярките имена в българската фолклористика и това дава тласък за неговото развитие, макар и в друга стилистика.

Първите си стъпки в музиката Васил прави през 1994 с уроци по синтезатор, после продължава тази линия при Валентин Лазаров, след което записва специалност "Компютърно музициране" към Нов български университет при проф. Симо Лазаров. Своето творческо кредо определя като музикант и автор в стиловете ембиънт, електро, текхаус и фюжън.

Ето как Васил Джиджев въвежда в дебютния си албум "Blue & White" ("Синьо и бяло"):

Идеята за албума започна да се оформя през 2010. Опитах се да предам борбата на противоположностите, желанието да намериш пътя към доброто със средствата на електронната музика и съвременните технологии. Силата на електронното звукоизвличане за мен се оказа най-подходяща в подкрепа на основната идея. Представям си как мисловно музиката ни води към асоциативното осъзнаване на идеята. От друга страна семантичното значение на присъстващото в заглавието "синьо" ни навежда към свободата, необходимата за всеки, а бялото - към чистотата на духа. В албума е въплътено съчетанието на стиловете ембиънт и спейс, за да се постигне усещането за доближаване до природата и необятния космос".

Албумът "Blue & White", чийто авторски права Васил Джиджев предостави на БНР, ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" след новините от 21.00 ч. тази събота.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички