Родопски охлюв вдъхновява Vataff Project за новия албум


Родопски охлюв вдъхновява Vataff Project за новия албум

5139

Новият албум на Vataff Project - "Solьmen", идва при нас директно от студиото на Виктор Маринов в Родопите.

Дългоочакваният диск на авангардните музиканти ще бъде представен с клубно турне в България. Обиколката ще започне в Габрово на 15 февруари, преминавайки през Велико Търново, Русе, Варна, Пловдив и Бургас. Клуб Maze ще бъде домакин на формацията в София на 23 февруари.

Името на записа е вдъхновено от планината: на родопски диалект "Solьmen" значи "охлюв". Според езика на символите охлювът е свещен знак на лабиринта и търсенето, но Vataff Project не търси символика, а благозвучие. Проектът е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени с концептуални визуализации.

"Високотехнологичният и аналогов до трансцендентност" Виктор Маринов, популярен и от проектите Две купета, Виктор'с Моб (Victor's Mob) и Band Of Mad Women, слага началото на звуковите експерименти още през 2001. От тогава насам Vataff Project се отличава със своя собствен специфичен звук с елементи на психеделично техно, ембиънт и трип-хоп. Музиката, която води до екстаз и танци, вдъхновени от ритуали от древни времена, но и от настоящето и бъдещето.

В "Solьmen" звукът на Vataff Project еволюира, намерил източници извън сферата на матричните форми и образи. Албумът е антология от авангардни таланти – в него участват едни от най-интересните и успешни български музиканти. Познаваме Веселин Митев (дудук, фояра) от Исихия и Kayno Yesno Slonce, Росен Захариев (флюгелхорна, тромпет, перкусии) от джаз проектите FlyWeToTheMoon, Metaфоrmoza, признат с категорично нестандартните си участия. Антон Карадимчев (китара и вокали) е добре известен в театралните и музикални среди на берлинската и софийската ъндърграунд сцени. Всички техни стилове се сливат умело от електронния лайв акт на Виктор Маринов.

Той живее и твори дълго време в чужбина, изявява се в различни фестивали и партита в над 24 европейски държави. В Берлин работи по музиката на различни документални филми и реклами, а един от най-успешните му проекти е с един от операторите на Вим ВендерсРоби Мюлер. В България работи по визията на Vataff Project с художника Венелин Шурелов – доцент в програмата "Дигитални изкуства" към НХА.

Столичната публика има възможност да види неговите визуализации, концептуално сътворени специално за музиката от "Solьmen", на 23 февруари.

Макар и "човек на пътя", Виктор намира най-много спокойствие и вдъхновение сред българската природа. Има собствено звукозаписно студио в Родопите, именно там е записан албумът.

"Родопите са любимото ми място в България и е изключително подходящо за творческия процес, защото тук се чувствам много добре. А когато човек се чувства добре, това влияе и на работата му. Иначе, не бих могъл да кажа, че съм се установил в планината, защото пътувам постоянно. В момента обаче студиото и самият аз сме локализирани именно тук", разказва Маринов.

"Solьmen" е достъпен за закупуване онлайн в платформите Bandcamp, iTunes и Amazon, може да се намери и в избрани локации с щандове на Fusion Embassy.

►  Upcoming album video:
https://www.youtube.com/watch?v=SPFb1s7ppqs&feature=youtu.be

Vataff Project New Album Launch – club Maze/ 23.02
https://www.facebook.com/events/606337459564874

► За Vataff Project:
http://vataffproject.com/
https://www.youtube.com/watch?v=yrJuP3-eaig&list=PLZEuKSD2bHRbYihuSqnYXLvSqTv6Fl9aX

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички