Виж кои са отличниците на 359 Hip Hop Awards 2017


Виж кои са отличниците на 359 Hip Hop Awards 2017

5130

Церемонията по връчването на петите годишни Български хип-хоп награди се състоя в модерната зала EFE на столичния хотел "Маринела" от 20.00 ч. на 3 февруари.

Юбилейнoто издание беше най-мащабнo и най-атрактивнo от всички досега, обединявайки ъндърграунда и комерсиалния рап. 100 Кила стана рапър на годината, той получи статуетки още за най-добра хип-хоп колаборация за 2016 с Rick Ross и за песен на годината 2016 – 100 Kila & Panasonika ("3 000"). Както MySound.bg писа, 100 Кила бе определен за рапър на годината в изданието на отличията през 2015.

Продуцентът, мениджър и издател Денис Касъмов получи и сам връчи отличия на галата. Наградата в категория "Най-добър битмейкър" бе присъдена от гласуващите фенове през интернет и чрез есемес на един от най-актуалните хитмейкъри в модерната комерсиална БГ музика през последните 5 години - Jay Cee. Той има сключен активен издателски договор за цялостно творчество с музикална компания BG Music, собственост на Денис Касъмов, която го представлява ексклузивно за територията на цял свят и е негов ексклузивен мениджър и музикален издател.

Денис Касъмов лично излезе на сцената заедно с най-добрия хитмейкър за последните пет години при връчването на статуетката, като го подкрепи морално пред всички присъстващи в залата и прикани и те да направят същото с думите: "Аз повярвах в него и не спирам да го подкрепям! Повярвайте му и вие, за да продължава да има още повече качествена и хитова мейнстрийм БГ музика"! Jay Cee е автор на най-големите хитове през последните пет години на редица от най-популярните мейнстрийм артисти-изпълнители в историята на съвременната комерсиална БГ музика - 100 Кила, Кристо, Лора Караджова, Сантра, Бобо, Young BB Young, Криско, Sladkaristika, Жана Бергендорф, Орлин Павлов, Dim4ou, IVY, Елена Брусарска, Цветелина Янева, JJ и много други. Хитовете, част от творчество на Jay Cee, са с обща гледаемост в интернет от 40 милиона уникални реални неплатени и неманиполируеми гледания и с близо 100 000 airplay излъчвания в над 20 национални телевизии и радиостанции, припомнят запознати.

Още с откриването на церемонията на 359 Hip Hop Awards бе присъдена първата статуетка - в категорията "Дебют на годината". Тя бе връчена лично от Денис Касъмов, като човек подкрепящ младите БГ артисти-изпълнители и автори, който дава зелена светлина на новата вълна в българската музика. Той предостави и допълнителна специална награда в полза на победителя в тази категория - гарантирана airplay ротация на стойност 5 000лв. в ефира на национална музикална телевизия BG Music Channel. Победителката, която грабна двата  приза, бе най-новото попълнение на българската музикална сцена и сред най-актуалните дамски имена в жанра - Dara. Tя буквално избухна от радост на сцената и направи истински фурор, типично в неин стил.

Уникалните статуетки, изработени от Golden Ideas, бяха присъдени на:

    Най-добър рапър за 2016 – 100 Kila
    Най-добра хип-хоп колаборация за 2016 – 100 Kila & Rick Ross
    Най-добър албум за 2016– УТГ на Димчо
    Най-добър хост за 2016 – Dee
    Най-добър бийтмейкър/ ъндърграунд/ за 2016 – Петър НеделчевPez Beatz
    Най-добър бийтмейкър/ мейнстрийм/ за 2016 – Аян ШукриJay Cee Beatz
    Любим DJ/Selector – жена за 2016 – DJ Cass
    Любим DJ/Selector – мъж за 2016 – DJ Swed Lu
    Най-добър режисьор на видеоклип за 2016– Николай ГеоргиевN.K.Films
    Най-добро хип-хоп турне за 2016 – Hip Hop History Repeаting
    Най-добър видеоклип на годината/мейнстрийм / 2016 – "Готина и луда" на Гери–Никол с режисьор Сашо Моллов
    Най-добър видеоклип на годината/ъндърграунд / 2016 – Спенс и Хомлес с режисьор Виктор Рик

    Песен на годината 2016 – 100 Kila & Panasonika – "3 000"
    Най-добър R’n’B артист за 2016 – мъж Dее
    Най-добър R’n’B артист за 2016 – жена – Гери–Никол
    Дебют на годината 2016– Дара
    Най-добро МС за 2016 – Атила
    Най-добра група за 2016– Павел и Венци Венц
    Най-добро МС жена– Диона
    Специална награда "От улицата"– YSG Boyz
    Награда на публикатаСлавяна Егбело

На сцената се изявиха Гери-Никол, Спенс, Silent City, Атила и Акаша, Славяна Егбело, Зипо и Слаш. VS Dance представиха уникален откриващ танц с над 30 танцьори и с личното участие на Виктория Голди. По традиция имаше и световна изненада - ар-ен-би дивата Ларис, която предишната вечер имаше участие в Мегами клуб. Водещи на церемонията бяха Неги от Фарс и Сантра.

Афтърпартито продължи до сутринта в препълнетата зала на ЕФЕ в "Маринела" с концерт, в който взеха участие 100 Kila, Ъпсурт и Димчо, хост Dee и диджеите Cass и Swed Lu.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички