Тишинавтика на Chill Station № 8


Тишинавтика на Chill Station № 8

5708

Институтът за изследване на Тишината и Театър на сетивата София канят на две необичайни събития, които се намират в пространството отвъд думите и изследват съвсем буквално и в дълбочина тишината.

Те ще се състоят в столичния бизнес център Vertigo Tower.

В рамките на "Тишинавтика" ще се проведе първото сетивно пътуване в градска среда, което ще завърши на територията на Chill Station на 18 февруари. Иван Шопов, Skiller, Bенци Такев, Марина Великова и Balkan Scientist са само някои от имената в програмата на осмото издание на платформата за иновативно изкуство и култура Chill Station - "Тишинавтика".

Създадена през 2011 със задачата да очертае контурите на един нов свят - "по-деликатен, по-зелен и по-творчески", платформата осъществи вече 7 издания - всяко с различна тема, и представи артисти, визионери и търсачи от различни области на познанието, обединени от тяхната иновативност.

Chill Station 8 представлява дори още по-смела стъпка в тази посока, като пренася събитието в една нова сфера - тази на Тишинавтиката, наука-изкуство, и изследва тишината буквално.  Наистина удивително е колко близко може да се окаже едно напълно ново и неочаквано дълбоко измерение на реалността. Достатъчно е да се откажеш от използването на думите за няколко часа - времето, което траят музикалните Live Trance сесии, градските пътувания на "Института за изследване на Тишината", както и спектаклите на "Театър на сетивата София" - "Островът на тишинавтите", "Пеперуда в камбана" и "Сън в съня - концерт-лабиринт за спящ оркестър".

Тишинавтите са изследователите на тишината, обитаващи пространството отвъд Думите. И ти можеш да се присъединиш към тях на 18 февруари (събота), когато във "Вертиго" - сградата-кристал на булевард "България" 109, ще бъде активиран поредният портал към настоящото бъдеще Chill Station 8 - "Тишинавтика", приканиха организаторите.

Програма:

17.00 ч. - Sensory Tour - сетивно пътуване в градска среда, коeто ще завърши на територията на Chill Station 8. Местата са ограничени до 10 човека и е необходимо предварително записване на info@sensorytheatresofia.com. Само записалите се ще получат указания за началното място на пътуването.

18.00 ч. - Звуков масаж с тибетски купи
18.00 ч. - Neolithic Vox - ембиънт сесия
18.30 ч. - "Воден храм" - буто пърформънс (Стела Кръстева, Маргарита Петрова и Анна Сидова)
19.00 ч. - Марина Великова/ Marina India - тенор саксофон, хармониум и глас - Awakening Тhe Сosmos
20.00 ч. - Shamani Trio - Live
21:00 ч. - Иван Шопов - eмбиънт сет
22.00 ч. - LiveTrance Circle - импровизационна музикална сесия, включваща публиката

Цена на билета - 20 лв.

http://sensorytheatresofia.com/?p=1923

Последните две представления на спектакъла "Сън в съня - концерт-лабиринт за спящ оркестър" са на 22 и 23 февруари. Интерактивният концерт-лабиринт е осъществен при
срещата на спонтанната транс музика на живо с метода на театъра на сетивата.

Възможността на група хора да сънува един общ сън е все още слабо изследвана (според някои, нашият свят представлява подобен сън). В същото време състоянието на сомнамбулизъм, в което спящият проявява неподозирани в будността си качества, винаги е предизвиквалo засилен интерес, оставяйки много неизяснени въпроси...  Какво би се получило ако оркестър от музикални сомнамбули изпълни концерт за публика, стояща на ръба на съня? Къде ще ни отведе изследването на съзнанието, което се намира в дълбок покой, като в същия момент е напълно будно и осъзнато?

"Сън в съня" се готви да навлезе по-дълбоко в измерението отвъд думите. Там, където спонтанната музика рисува ефимерни звукови пейзажи в удивителна близост с голямата Тишина... Облечете се в безмълвие, тишинавти.

Изследователският спектакъл е следващ експеримент в тази посока след успеха на "Пеперуда в камбана", осъществен в края на 2015. Като проект на Института за изследване на тишината и Театъра на сетивата София "Сън в съня" е разположен в пространството отвъд думите, т.е. това е спектакъл, създаден от тишинавти-артисти за публика от тишинавти.

http://sensorytheatresofia.com/?p=789

Публиката ще влиза на малки групи от по 10 човека от 18.30 ч., 19.00 ч., 19.30 ч. и 20.00 ч.

Цена на билета: 40 лв.

Както на всички останали спектакли на Театър на сетивата София, броят на местата за концерта е ограничен и посещението е възможно само след предварително записване на: http://sensorytheatresofia.com/?page_id=812

След предварително направена резервация може да платите билетите си онлайн чрез Epay или по банков път на сметка:

Титуляр на сметката: сдружение "Глобал Вижън Съркъл"
банка: ОББ
IBAN: BG66UBBS80021081159130
Основание за плащане: името ви и дата на запазения билет

Vertigo Tower e на булевард "България" №109

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички