W:O:A Metal Battle Bulgaria 2017 за трета поредна година


W:O:A Metal Battle Bulgaria 2017 за трета поредна година

4909

Финалът на третото издание на Metal Battle у нас ще е тридневен и ще се проведе в края на май или началото на юни, известиха организаторите BGTSC.  В надпреварата ще участават 24 групи, а имената им ще станат ясни не по-късно от 30 март.  Набирането и подбора на желаещите да представят родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивала Wacken Open Air, започна. Условията за участие и тази година са:  – Групата трябва да е от България; – Музиката, с която групите кандидатстват, трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими(!!!); – Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване; – Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период; – Групата ви може безпроблемно да изсвири 30-минутен сет собствени песни. Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 10 март изпратете на  MetalBattleBG@bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове:  1. В мр3 формат до 6 песни 2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;3. Биография на групата в .txt или word формат; 4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт; 5. Български финали – май/началото на юни 
В конкурса не могат да само участват миналогодишните победители - Lieveil.
Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети осигурени отново от музикален магазин Music Division. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите формация ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.
По традиция международният финал се провежда на WET Stage, а от 4 години и на Headbanger’s Stage на W: O: A, като в него взимат участие само 30 от всички вече над 50 държави. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия тематичен фестивал в света и да ѝ представят какво е състоянието на метъл сцената в родната им страна. В предишните години, международното жури (по един съдия от над 50-те участващи държави) избираше една печеливша група. От 2014 журито избира "Топ 5" и групите вече се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, полезни за тяхното музикално бъдеще.  В специалните зони по време на престоя си на W:O:A музикантите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички