Напрежение преди Грами


Напрежение преди Грами

5282

Изглежда тържествената вечер на раздаването на наградите "Грами" ще бъде съпътствана от скандали и неочаквани обрати, тъй като някои от най-известните имена в музикалния бизнес имат намерение да бойкотират церемонията, убедени, че отличията са необективни и не показват истината в бранша, прогнозрират световните агенции.

Тазгодишната 59-а гала по удостояване на музикалните отличници ще се проведе в Лос Анджелис на 12 февруари.

Част от причините за "необективността" според звездите, сред които Франк Оушън, Кание Уест (на снимката) и Джъстин Бийбър, е фактът, че призовете се раздават предимно на изпълнители от бялата раса. Така Холивуд продължава темата за правата на малцинствата и афроамериканцие, която бе засегната при миналогодишния бойкот на кинонаградите "Оскар". Младият продуцент, композитор и певец Франк Оушън обяви, че няма да представи на комисията последния си и най-успешен албум "Blonde", защото се съмнява в обективността ѝ. Според изпълнителя нейните членове "не се отнасят много добре към тези хора, чийто произход е сходен с моя". Той призова колегите си да последват примера на играча на американския футбол Колин Каперник, който не пожела да стане прав при изпълнението на химна на САЩ преди мач, изразявайки по този начин неприязънта си към засилващата се, по негови думи, дискриминация на афроамериканците в страната.
 Кание Уест пък заяви, че ще бойкотира връчването на "Грами", ако Франк Оушън не бъде номиниран. Галата може да пропусне и Джъстин Бийбър, който също се съмнява в обективността на наградите, тъй като неговият последен диск има номинация в само една категория. Певецът смята, че наградите не са адекватни към съвремието и са субективни, особено спрямо младите. Един от най-тиражните изпълнители за изминалата година – Дрейк, също ще отсвири галата, макар че е номиниран в осем категории. По време на церемонията той ще бъде на турне в Европа, макар че според някои музикални критици това съвпадение не е случайно. През последните години броят на номинациите му в различни категории е повече от 30, но е удостоен със статуетка само веднъж – през 2013.

Междувременно стана ясно, че легендарната група Металика (Metallica) и Лейди Гага ще имат съвместна изява на церемонията. Ексцентричната поп певица е почитател на тежката музика и в частност - тази на Гневния квартет. "Гледах ги на живо, всъщност, и преди съм слушала техни концертни изпълнения, но наскоро ги видях... Тези момчета свирят по-добре, откогато и да е било през живота им", казва изпълнителката.

Джеймс Хетфийлд и ко. също са сред номинираните. Парчето "Hardwired" от актуалния им диск "Hardwired... Тo Self-Destruct" ще се съревновава за приз в категорията "Най-добра песен на годината". По време на шоуто Металика ще изпълнят песни и от него. Както MySound.bg вече писа, премиерата му се състоя през ноември и по тази причина ще участва в надпреварата през 2018.

От Американската звукозаписна академия съобщиха, че раздаването на отличията ще има и кънтри привкус заради участието на Кари Ъндърууд и Кийт Ърбън.

Тази година водещ ще бъде британският комик Джеймс Кордън, който спечели много фенове с популярната си рубрика Carpool Karaoke, където кани известни личности от света на музиката. Той замени рапъра Ел Ел Куул Джей, водещ в продължение на пет поредни години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички