Адел триумфира на Grammy Awards 2017


Адел триумфира на Grammy Awards 2017

5120

Церемонията по раздаването на тазгодишните награди Grammy бе белязана от конкуренцията между Adele и Beyonce в основните категории.

Британката Аdele взе връх и си тръгна с 5 (от 5 възможни статуетки, за които бе номинирана) от галата в "Стейпълс сентър", Лос Анджелис, на 12 февруари. Певицата отнесе призове за албум на годината, най-добър вокален поп албум, запис на годината, песен на годината и най-добро солово поп изпълнение. Beyonce бе удостоена едва с две награди. Въпреки номинациите в цели 9 категории, след които за най-добър албум и най-добра песен.

Фаворитката обаче изненада всички с комплименти към своята конкурентка с думите: "Обичам те!". Аdele почете паметта на починалия преди няколко месеца Джордж Майкъл със специално изпълнение. 40 секунди след като запя, тя спря и поиска да започне отново. "Знам, че е на живо по телевизията и че принципно не мога да започна отначало", обяви, но продължи да настоява: "Моля ви, мога ли да започна отново? Не мога да го съсипя заради него". Всички подкрепиха певицата, а тя се справи перфектно. От втория път. Албумът ѝ "25" бе признат за най-добрия поп запис годината. За правото да получат наградата се състезаваха Джъстин Бийбър с "Purpose", австралийската певица Сая ("This Is Acting"), както и американските звезди Ариана Гранде ("Dangerous Woman") и Деми Ловато ("Confident").

Адел получи и наградата в категорията "Най-добро солово поп изпълнение" за песента си "Hello". Там тя изпревари Бионсе ("Hold Up"), Бийбър ("Love Yourself") и Кели Кларксън ("Piece By Piece") и Ариана Гранде ("Dangerous Woman"). По време на благодарствената си реч изпълнителката нарече бащата на сина си "съпруга ми", с което засили слуховете, че със Саймън Конеки все пак са минали под венчило. Но в края на церемонията се поправи, назоваваи го "моят партньор".  

Американецът Chance Тhe Rapper пък беше оценен като най-добрия дебютант, който заслужава "Грами". Негови съперници бяха американските кънтри певици Келси Балерини и Марен Морис, както и диджейският тандем The Chainsmokers. Наградата в тази категория е една от най-престижните и влиза в т.нар "голяма четворка" заедно със "запис на годината", "албум на годината" и "песен на годината". Посмъртно Дейвид Боуи бе удостоен с приз  в категорията "най-добър алтернативен албум" за последния си диск "Blackstar". За наградата в тази категория в спор бяха британската група Рейдиохед (Radiohead) с "A Moon Shaped Pool", Иги Поп с диска "Post Pop Depression", певицата Пи Джей Харви заради записа си "The Hope Six Demolition Project" и американската алтърнатив фолк група Bon Iver с "22, A Million". "Грами" за най-добър алтернативен албум се дава за творби извън мейнстрийма в музикалната индустрия. Боуи получи и номинация за "Най-добро рок изпълнение" за композицията си "Blackstar". Най-добър рок албум стана дискът на американската група Cage Тhe Elephant "Tell Me I'm Pretty".

Легендарната група Мegadeth беше отличена в категорията за най-добро метъл изпълнение. Това стана след дванайсет нейни номинации за "Грами", а конкуренция бяха Baroness - "Shock Mе", "Silvera" на Gojira, Korn с "Rotting In Vain" и Periphery с "The Price is Wrong". Албумът на Дейв Мъстейн и ко. "Dystopia" бе отличен с дългоочакваната от феновете на бандите награда.

Когато Megadeth се появиха на сцената, групата, озвучаваща събитието, започна да свири "Master Оf Puppets" на Metallica. Дейв Мъстейн обаче показа, че не му пука особено за това, свирейки наужким. "Фанстастично! Отне ни само дванайсет опита", заяви фронтменът. Той благодари на Господ Бог, съпругата си, децата си, всички семейства на членовете на групата, нейния мениджмънт, звукозаписната компания, агента на бандата, адвоката, екипа и на всички от метъл общността.

Metallica и Лейди Гага излязоха заедно и изпълниха новото парче на Гневния квартет - "Moth Into Flame". Но организаторите забравиха да включат микрофона на вокалиста Джеймс Хетфийлд. Предполагаемата причина: някой от статистите на сцената е разкачил микрофона в последния момент. 

За съжаление, българската оперна певица - сопраното Соня Йончева, не успя да отвоюва приз в категорията за най-добра опера, където победител стана проектът "Призраците от Версай".

Отличията са сред най-престижните награди в света на съвременната музикална индустрия. Първата церемония  се състоя през 1959.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички