Уникалните Булгара vs сръбските трубачи


Уникалните Булгара vs сръбските трубачи

5131

Една от най-добрите етно-фюжън формации у нас - Булгара, ще премери сили с многократните победители от най-големите фестивали за духова музика в света.  Българските музиканти ще излязат на сцената в зала 1 на НДК на 26 февруари, за да се включат в грандиозното надсвирване Балканица.
В предстоящия лудешки 3-часов маратон група Булгара ще представи едни от най-блестящите си виртуозни изпълнения – "Меча сватба", "Нестинарско", "Баклава", "Йовано", "Сладка тъга", "Копаница" и други. Наред с впечатляващите инструментали на четирите най-добри сръбски формации - Danijela Orkestra, Marko Markovic Brass Band, Elvis Ajdinovic Orkestar и Orkestar Dejan Jevdjic, концертът в зала 1 на НДК несъмнено ще се превърне в истинска брас експлозия, уверяват организаторите Moko Solution.
Характерното звучене на Булгара идва от използването на дръм-ен-бейс, фънк и броукън бийтс, за да се подчертае хармоничната красота на българския фолклор. Тези елементи, съчетани с джънгъл, рок и джаз и изпълнени с традиционни фолклорни инструменти, правят музиката на групата близка до българската публика и изключително интересна за всички меломани. Благодарение на неподражаемия си стил, групата печели "Аскеер" за авторска музика към театралния етно-спектакъл "Дивите" на режисьора Георги Къркеланов по текст на Николай Хайтов. Невероятният им талант и последвалите успехи ги събират на една сцена с Милчо Левиев, Ал Ди Меола, David Garfield Аnd Тhe Cats, Били Кобъм, Human Touch.
Булгара е създадена през 2002, а нейни основатели са музикантите Костадин Генчев (кавал) и Кирил Добрев (барабани). Двамата решават да експериментират, смесвайки тембри, мелодии и ритми с различна стилова характеристика. От самото начало споделят идеите си с Димитър Христов, който освен виртуоз на тамбурата, е и диригент на Оркестъра за народна музика към БНР. Останалите членове са Стоян Павлов (перкусии), Петьо Костадинов (гайда) и Чавдар Асенов (бас). През 2008 към тях се присъединява и младата изпълнителка на гъдулка Христина Белева, а малко по-късно и Ева Перчемлиева (вокал и перкусии).
Билети за Балканица на цени от 30 лв. до 50 лв. - в мрежата на Eventim в цялата страна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички