Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Отиде си Роро Кавалджиев


Отиде си Роро Кавалджиев

4850

Известният телевизионен водещ и музикален продуцент Радослав Кавалджиев - Роро е починал във Военно-медицинска академия в София тази сутрин.

Синът на популярния певец Вили Кавалджиев ни напусна внезапно от тежка дихателна недостатъчност след скоротечна двустранна пневмония с прояви на многоорганна недостатъчност на 41-годишна възраст. Роро е постъпил в болницата сам преди дни. Наблюдаван е от най-добрите специалисти в лечебното заведение, но въпреки това състоянието му е останало критично. Той се оплаквал от симптоми на грип, но лекарите не могли да поставят точна диагноза на водещия, който така и не успял да излезе от състояние на изкуствена кома.

Звездата на Роро изгря в несъществуваща вече, но придобила култов статус телевизия ММ, където се подвизаваше като водещ и музикален редактор в едни от най-напредничавите ѝ предавания - "Мист", "Интерактив", "Искам", "Парти Микс" и "Кламер" до 1992. Бил е изпълнителен продуцент на телевизионното шоу "Стани богат" и супервайзър на "Джубокс". Безкрайния си ентусиазъм пренесе по-късно в (също така несъществуващата към днешна дата) MAD TV, където продуцираше хитовата поредица MAD Secret Concerts. Познаваме го и от ефира на БНТ от Парк Live - 30-минутна рубрика в рамките на "Денят започва", която вадеше от анонимност талантливи улични музиканти, а водещият изповядваше и популярни имена от поп и рок сцената всяка деленична сутрин.  
 
Роро беше програмен директор на Box TV, в чийтo ефир през 2014 стартира интерактивното предаване Next TV: кросмедийна платформа, вдъхновена от игрите, електронните спортове, новите технологии, интернет и социалните мрежи, дигиталните изкуства, музиката, екстремните спортове.

Той е син на легендата на българския рок Вили Кавалджиев, който си отиде през 2010. Роро беше и маркетинг директор за Европа в компанията на американеца Майкъл Струмейтис, с когото основаха първата у нас интернет партия "Нова България".

Последната голяма публична изява на покойния беше като съквартирант във VIP Brother миналата година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички