Увертюра към маскарада на живота


Увертюра към маскарада на живота

5000

"Не се стремим към славата на Мак Поп, тази смесица между "Макдоналдс" и поп музика, но е трудно да се намери медия, която да е на същите възгледи. Ние сме достатъчно честни, за да вървим срещу вълната на Мак Поп, а честността е буца самородно злато, много рядко и ценно, което не се среща често в Мак Поп. За това се надявам, че за някои хора представляваме нещо особено, нещо специално –  заявява Nick Barrett от британската прогресив рок група Pendragon – Обичам да правя музика, въпреки че понякога си задавам въпроса"Защо не си избрах работа като на Мики Маус в "Дисниленд"?. Друг път ми се иска да върша нещо съвсем различно, но за това се иска много време. Защото да пиша музика ми отнема доста време, аз съм много критичен към това, което правя, и не спирам да го преработвам докато не ми хареса. И има още едно нещо, което искам да правя – да накарам хората да се смеят, да се радват, нещо което, повярвайте ми, е много трудно".

Албумът "The Masquerade Overture" ("Увертюра към маскарад") ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР тази събота след новините от 21.00 ч.

Концепцията на диска е илюстрирана на обложката му (на снимката). Тя представя вечната битка между доброто и злото като дуел между елфа Тоф, с лък от цигулка в ръка, и композитора Антонио Салиери, уж убил Моцарт, посегнал да извади рапира. Хората на площада "Сан Марко" носят маски като по време на Венецианския карнавал - метафора и на маските в живота.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички