Музикалното парти на София Филм Фест 2017 продължава В парка


Музикалното парти на София Филм Фест 2017 продължава В парка

5235

Традицията на "София Филм Фест" повелява: кино през деня, музика през нощта!

В афиша на тазгодишното събитие предстоят музикални изяви на Kottarashky & The Rain Dogs, финландския проект Ykspihlajan Kino-orkesteri, Julieta Intergalactica, No G.D.M. & Terreshkova и вечер, посветена на Trainspotting.

Започнал с акцент върху музикалното кино, и до днес във всяко издание на "София Филм Фест" и двете форми неизменно присъстват. Тази година не е изключение. Мястото е добре познатият фестивален център Matti’D, който наскоро се трансформира в зала за събития "В парка" (над кино "Люмиер"), а концертните вечери ще продължат без почивка до 16 март, четвъртък.

No G.D.M. & Terreshkova (12 март)

Вдъхновена от културата на денс музиката, аудиоселекцията на отявлените и обсебени меломани No G.D.M. & Terreshkova не познават стилови граници. И старите, и модерните музикални произведения са приветствани – без значение дали са от златните години на диското, осемдесетарското итало, ню уейв или синтпоп теченията, пионерите на ранната електроника, електроклаша или хауса. И все пак, не се заблуждавайте! Tанците и дискотеките не са всичко... не се учудвайте ако някой химн на Rolling Stones или любимо парче на Depeche Mode си прокрадне път. "Mузиката е отговорът! Тя е ключ към многоoбразието и толерантността спрямо околните!", споделя дуото.

Ykspihlajan Kino-orkesteri (13 март)

Актрисата и певица Oona Airola пристига директно от Финландия и води със себе си малката музикална формация Kino-orkesteri за незабравима вечер със скандинавска акустика. Бендът ще придружава прожекцията на филма "Най-щастливият ден от живота на Оли Маки" на режисьора Юхо Куосманен, в който Oona участва. Очаквайте нe по-малко от синематографичен фънк, джаз ритми, реещи се етно мотиви и красиви северни гласове. Представянето на проекта у нас е част от програмата на Посолството на Финландия за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната, която се отбелзва през 2017. Едновековният юбилей на страната ще бъде честван в цяла Финландия и в повече от 60 държави по света. Тържествените събития, включени в официалната програма, са плод на усилията както на финландците, така и на приятелите на страната, и ще бъдат обединени от общата тема "Заедно". Финландците ще планират своето бъдеще заедно, ще се наслаждават на специалитети от националната кухня заедно, ще ходят на сауна заедно, ще спортуват заедно, ще посещават изложби, музикални и театрални представления заедно, ще се любуват на финландската природа, ще си припомнят делата на прочути свои сънародници. Заедно.

Julieta Intergalactica (15 март)

Ако се чудите откъде произлиза персонажът Julieta Intergalactica, вгледайте се в илюстрациите на поп арт дизайнера Ясен Згуровски, и ще разберете; оживял герой от цветните психеделични, но и романтични рисунки на артиста. Такава е и музиката на Julieta - микс от електро и поп кич, през инди денс до модерно диско. Заинтригуваните да се приготвят за клошарски блясък на високи токчета и чаша мартини в ръка.

Kottarashky & The Rain Dogs (16 март)

Kottarashky & The Rain Dogs несъмнено са едни от най-горещите имена на българската музикална сцена днес. Със своя автентичен, дори класически поглед върху етно звученето на България, бандата се рее между балкански фънк и блус, и соул и рок от шейсетте. Чрез своите уникални ритми те отвеждат публиката до състояние на вуду-транс, в което изискани Чеширски котки се наслаждават на изкуство, потопени в звук.

Входът за всички музикални събития в зала "В парка" е с билет за кино.

Пропуските в консерва осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала.

Стартът е малко след 22.00 ч.

Sofia Film Fest Party Zone/ Зала за събития "В парка", програма:
 
12 март  - No G.D.M. & Terreshkova
13 март - Ykspihlajan Kino-orkesteri
14 март - Trainspotting Night
15 март - Julieta Intergalactica
16 март - Kottarashky & The Rain Dogs

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички