Три поколения с вдигнати ръце за Asking Alexandria


Три поколения с вдигнати ръце за Asking Alexandria

5002

Имаш:

1) чудесен повод да празнуваш – 11 години радио "Тангра Мега Рок"
2) акредитация за партито
3) настроение и любопитство дали няколко млади и модерни банди ще успеят да те вкарат във "филма" си

Тогава как да се правиш на кон с капаци и да обръщаш внимание на коментари от рода: "Какво правиш тук, нали си детметъл фен!?", когато си отишъл на метълкор шоу.

В концерта с хедлайнъри Asking Alexandria ще свирят две подгряващи групи - Silent Screams и The Word Alive. Моя милост е без никакви очаквания - непознато за мен чувство. Никога не съм чувала Silent Screams, а това да ида на концерт и да не съм в час с бандите, наистина не ми се случва. Затова и изживяването тази вечер има особена тръпка. Silent Screams са доста добре подготвени за "упражнението", наречено "голяма сцена". Те са не само атлетични младежи, които третират публиката сякаш са съучениците от съседния клас, но и артисти, които знаят някоя и друга хватка как да предизвикат интерес. На предни линии - предимно крехки тийнейджърки, вкопчили костеливи пръсти в металните бариери и поглед в сцената, като някои крещят доста истерично. Именно заради тези звънки гласови вълни малко преди началото на цялото събитие, когато се отварят вратите и тълпите нахлуват, Васил Върбанов подмята: "Все едно ще свирят Битълс" (Подобно първата визита на британците в САЩ през 1964? - б.р.). Сериозно, в очите на някои има и сълзи. Браво на децата, както би казала една кака като мен. След час ще изпълнят зала "Универсиада" почти до край. Контингентът видимо е от предимно 13-17-годишни. Потвърждават го и колегите, които тази вечер са проверяващи на вратите и гледат стриктно личните карти на посетителите. Тук са и по-големите братя или сестри. (И/или мама и татко).

Събитието е от типа "за всяка възраст" ще рече, че трябва да свърши преди 22.00 ч. Така и ще стане. Хлапетата, които все повече изпълват залата, си знаят урока. Някои свенливо си пеят от трибуните, които са почти плътно заети, а други съвсем свободно скачат и дивеят долу пред сцената. Много са готини. Silent Screams ще са, както се оказва, най-интересната за мен от трите банди тази вечер. 30-минутен сет и много нови фенове ще е тяхната равносметка в края на деня, а след шоуто си съвсем нарочно ще се разхождат около щанда с мърч и ще са шумни. Същото важи и за американските представители на метълкор вълната The Word Alive. Като че ли е смущаващо как толкова млади момчета са такива професионалисти и правят това, което виждаме, все едно са го вършили поне 20 години. Интересна банда, с вокалист с доста добри певчески възможности и динамика на композициите, която лесно увлича. Всички в бандата без барабаниста пеят, пее и голяма част от публиката също. Познават си героите, те са техни съвременици и съвсем очевидно има спойка между банда и фенове. Момчета и момичета най-вероятно с потни от притеснение длани и едва поемащи си дъх в очакване на любимците си и дори с опасност да припаднат и от вълнение, и от дехидратация – сякаш виждам себе си, когато гледах за първи път Cannibal Corpse на 15 години. Красота! Ето това искам да се вижда у нас: пълни зали с новото, най-общо казано, рок поколение.

Леко прекаленото е, че когато от пулта между бандите пускат МТВ хитове тип Тейлър Суифт, та чак и Еминем и атмосферата тогава да е ала детска дискотека с връцкащи се в ритъма превъзбудени хлапета, си изкарваме добре. Пък макар и леко раздразнени. Адски голямата истерия след надънения до дупка Еминем в ефир, предстои. Asking Alexandria ще разпеят тези малко над 2 000 човека наистина доста добре. Сега, като гледам сет листа (виж снимка на оригиналния такъв в галерията със снимки от концерта) – това са 12 парчета, които публиката очаква и пее от-до. Логично е човек да си зададе въпроса на какво се дължи популярността на Asking Alexandria при положение, че метълкор сцената предлага доста имена, като повечето притежават и музикантските умения, и амбицията на тези тук? Отговорът няма да дойде от мен, аз продължавам да се питам и не защото все още съм шокирана от шпицарките на певеца на бандата Danny Robert Worsnoр, чиито муцуни са толкова дълги и остри... Имаш чувството, че ще ти закача обектива докато снимаш от фотопита, а защото действително конкуренцията е силна. Явно в AA има от онази щипка магия, която всеки усеща посвоему. И никой не може да назове.

Запомнящи се мелодии, силно концертно шоу, самочувствие... и ето ти ги 2 000 екзалтирани почитатели. Защо са ни логични обяснения, когото имаме емоцията и музиката?
 
Докато се усетим, вече е 12 март и знаете къде посрещаме изгрева, нали?

Готвим се за ритуал от нашите Upyr  на живо в Mixtape 5, в бар Black Lodge.

Снимки - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички