В търсене на хипотетичния Втори свят с Foreshadowing


В търсене на хипотетичния Втори свят с Foreshadowing

4670

Трилогията "Qatsi" на режисьора Godfrey Reggio и по-точно филмът "Koyaanisqatsi" ("Живот без баланс", 1982) става отправна точка за музикантите от италианската готик/дуум метъл група The Foreshadowing при подготовката на нейния трети студиен албум.

Пианистът Francesco Sosto ни въвежда така:
"В "Second World" ("Втори свят") ние се спираме на конфликта между човека и природата, за това как природата отвръща на масовото навлизане на технологиите, които я унищожават. Много ни помогна в това отношение филма "Koyaanisqatsi", шедьовърът на Godfrey Reggio (с музиката на Philip Glass и представян от Francis Ford Coppola), който бе силен източник на вдъхновение за нас. Разбира се, ние се влияем по малко от всичко, което ни заобикаля, така че идеята за решение на проблемите от този тип взима форма в зависимост от степента на насищане. Ние идваме в този момент с усещането за нужда от промяна, която да направи революция в нашето мислене и начин на живот, да даде ново начало на нашето развитие.

В този албум може да доловите и светлина, той не е толкова мрачен и песимистичен, както изглежда на пръв поглед. Светлината определено е символ на надеждата, мисля, че надеждата е човешко чувство, в края на краищата, и на нас ни е позволено да се надяваме на нещо по-добро за този свят. Но в "Second World" надеждата ни е предназначена да бъде нещо като илюзия. Вървят хората по някакъв си техен път, а около тях всичко се руши, малцина оцеляват в апокалипсиса, оставени да живеят в празна пустош, с чувство за безнадеждност. Те са мрачни и разгневени, след като са загубили всичко, остава им само да вярват, че все още има надежда, и това кара оцелелите да се движат и да търсят хипотетичния втори свят", завършва музикантът.   

Албумът "Second World" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР след новините от 21.00 ч. тази събота, 18 март.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички