Пожелахте да видите: Сигнал!


Пожелахте да видите: Сигнал!

4822

Дори след 40 години на сцената, неуморимите музиканти от Сигнал приключиха наскоро второто си голямо европейско турне, в което обиколиха няколко държави и навъртяха повече от 10 хил. км., и се стягат за грндиозния 3-часов концерт "Антология - Абсолютно непознати", който предстои в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 21 март.

"Ще чуете песни, които по някакви причини до сега не са влизали в репертоара ни", казва фронтменът на култовата формация Йордан Караджов. Идеята е да бъдат представени  40 парчета, които не са били изпълнявани на живо – оттам идва и името на събитието. Мелодиите всъщност са селектирани след допитване от публиката. "Тоест, макар да са познати и обичани, те не са или почти не са били свирени през всички тези години, а само са били записвани за албумите -  пояснява певецът - Репетираме като ученици и сякаш се връщаме много, много години назад, когато репетирахме за хората, за да се докажем като рокаджии". Сред предпочетените мелодии са "Каскадьори", "Мина и Лора", "Да или не", "Съжалявам" и "Луда нощ". Шоуто бъде записано и излъчено за онези българи, които искат да го гледат, но нямат възможност да го направят на живо.

След "Лодка ли е любовта", традиционния дует, с който Данчо и Лора Караджови събудиха сантимента на феновете, баща и дъщеря ще кръстосат гласове в "Пламък и дим". Песента всъщност е позната в оригинал като "Stumblin' In", шлагер на Крис Норман и Сузи Куатро, чиято версия ще бъде сред гвоздеите в концерта.

Сигнал има 18 албума и повече от половин милион продадени плочи. Рокаджиите се изнесли над 7000 концерта. През 1978 Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от група Златни струни и създават Сигнал. Година по-късно издават своя дебютен албум, от който са и първите им хитове. Наричат музикантите "бунтарите на българския рок". През 1982 година, на концерт в Бургас, милицията започва да бие фенове. Групата отказва да продължи, заради което получава забрана да свири за една година. Днес 14 парчета на Сигнал са в класацията "500-те най-велики песни на България за всички времена".

Данчо Караджов и Ко. са първата банда с двоен албум в историята на музиката у нас.

Билети - в Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички