Заключителни концерти на Фортисимо клас 2017


Заключителни концерти на Фортисимо клас 2017

4850

Разград, Шумен, Видин, Русе и София са градовете, в които ще се състоят финалните концерти на "Фортисимо клас" 2017.

"Фортисимо клас" се провежда благодарение на фондация "Америка за България". Вече шест поредни години програмата влиза в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, китара, флейта и кларинер (обой), барабани, а от тази година и гъдулка. След демонстрация как се свири, всяко от децата получава инструмента, опитва се да засвири на него и научава любопитни истории за музикални техники, велики композитори и техните най-популярни произведения.

След часовете по музика през годината, "Фортисимо клас" приключва с концерт, на който децата получават шанса да чуят на живо изпълнение на класическа музика, поднесена по забавен и достъпен за тях начин. На всички концерти тази година диригент е маестро Максим Ешкенази, а гости - Печенката и Деси Тодорова. "Във всеки град имаме и гост водещ, който също много ни помага, за да предадем емоцията и музиката на децата", споделя директорът на програмата Хари Ешкенази. Тази година концертите ще са на 22 март в Шумен с водещ Теодор Елмазов, на 24 март в Разград с водещ Сашо Кадиев, на 28 март в София с водещ Сашо-Сано, на 31 март в Русе с водещ Ани Пападопулу и на 21 април във Видин с водещ Деян Донков.

"Работим и в посока програмата да започне да се издържа от партньори и спонсори. Имахме няколко успешни опита за набиране на средства през големите концерти на "Фортисимо фест", но сега мислим варианти по примера на подобни програми извън България, защото е важно тази програма да остане. През всичките тези години основен наш партньор е фондация "Америка за България", без която нашата програма нямаше да е възможна. Изключително сме им задължени. Отделно са ни помагали Нестле България, Международен женски клуб София и Сердика офиси", разказва Хари Ешкенази.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички