Ангел Заберски квартет в Първо студио на БНР


Ангел Заберски квартет в Първо студио на БНР

4787

Ангел Заберски квартет ще представи вълнуваща програма под надслов More Than Jazz в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 30 март.

В репертоара са авторски пиеси на Заберски, сред които "Спомени от Странджа" и "Сладка чубрица", вдъхновени от българския фолклор. С присъщия си професионализъм пианистът умело съчетава самобитните български ритми и мелодии със свободата на джаз импровизациите. Програмата се допълва още  "You Have To Tell Me", "Хип-хоп реге", както и пиесата на Мишо Йосифов "Balkan Voyage". Добавени са също композиции с елементи на суинг, фънк и латино, представени в перфектното партньорство на четиримата музиканти.

Във формацията са изявените български джазмени Ангел Заберски-син, Мишо Йосифов, Стоян Янкулов - Стунджи и Борис Таслев. Соловите партии са поверени на невероятния майстор на тромпета  и музикант – Мишо Йосифов. На ударните инструменти е Стоян Янкулов – музикант, който по принцип не се нуждае от представяне, изключителен инструменталист, със завидна творческа биография. Борис Таслев е басистът от поколението млади български музиканти, които със сигурност ще оставят трайна следа на джаз сцените. Ангел Заберски – композитор, пианист, аранжор и диригент. Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаза.

Квартетът има редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се негови участия е на фестивала "Европейски дни на културата" във Франкфурт (Германия) през 2014, когато ансамбълът вдигна на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички