Почина Gabriel Negru Mafa от Negura Bunget


Почина Gabriel Negru Mafa от Negura Bunget

4975

Gabriel Mafa от румънската паган група Negura Bunget, познат като Negru, почина на 21 март.

Същата вечер колега на Negru Tibor сподели тъжната вест за кончината на 42-годишния музикант, който заедно с неговата формация постави Румъния на картата на световната метъл сцена.

Negru и групата му бяха не само посланик на румънската култура по света, но и нейни страстни пазители. Покойният бе не само уникален барабанист и перкусионист, но и артист, за когото детайлът бе от също толкова голямо значение, колкото и цялото.

Negru издаваше и изключителен като оформление и съдържание фензин, наречен Neguraр, припомнят почитатели.

Новината за внезапната смърт на Negru отприщи вълна от спомени на музиканти, промоутъри, приятели и фенове на музиканта и бандата му. Съжаление за огромната загуба в социалната мрежа изразиха светила като Primordial, Solstafir и много други.

Първото гостуване на Negru и Negura Bunget у нас бе през 2003, когато свириха заедно с ирландците Primordial и гърците Out Of The Lair. От тогава насетне румънците обиколиха света и винаги се връщаха за концерти и в България. Последното им гостуване в София бе на 19 юни 2016, когато на афтърпартито група и фенове споделиха от специалната домашна ракия на Gabriel

Той ще бъде запомнен от всеки, който някога е имал възможност да се срещне с него като сърцат, скромен и всеотдаен музикант и човек.

Голям поклон до земята и вечна ти памет, приятелю!

Снимка: Албена Цолова - Бета

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички